Inicio / Cançons al dau, música i pilota valenciana

Cançons al dau, música i pilota valenciana

cançons al dau musica i pilota valenciana vila-real 02
‘Cançons al dau’ és una iniciativa de Produccions Metrònom que pretén difondre la música tradicional valenciana als trinquets. Es tracta de combinar dos públics que formen part de l’essència del poble valencià.

‘Cançons al dau’ no pretén convertir els trinquets en uns simples escenaris musicals, la nostra intenció és fer que el públic que consumeix música en valencià conega de primera mà l’esport autòcton dels valencians i les valencianes: la pilota. La unió de música i esport amb la tradició, es materialitza amb una actuació musical d’hora i mitja, seguida d’una partida de pilota. La unió de música i pilota valenciana ha estat un èxit a Vila-real, El Puig i Bellreguard, els escenaris que fins ara han acollit este espectacle.

Si estàs interessat o interessada en que el teu poble, el teu trinquet o el teu frontó aculla ‘Cançons al dau. Música i pilota’, pots escriure un correu a info(arroba)metronom.es

cançons al dau musica al trinquet

Artistes

cançons al dau generic 02Pep Gimeno Botifarra
Botifarra s’ha destacat com una de les veus més sol·licitades de cançó d’arrel tradicional i col·labora sovint, sol o acompanyat per la Rondalla de la Costera o el grup Ball a Banda amb grups de danses de la Ribera del Xúquer, la Vall d’Albaida o la Safor i ha gravat diverses col·laboracions en discs de música d’arrel, cançó d’autor i, fins i tot, rock. Entre la seua discografia destaquem: Si em pose a cantar cançons (2006), Te’n cantaré més de mil (2009), La Barraca (2011), Botifarra a Banda (2012).

El Tio Fredo
El Tio Fredo és un cantautor, trobador, virtuós del guitarrò i un gran showman. Ha composat cançons per a quasi qualsevol esdeveniment, festivitat o tema gastronòmic valencià, sent un dels seus temes més coneguts el famós “Rock de la paella” amb prop de 150.000 visites en youtube. La seua música està inspirada en el folk nord-americà i és un gran instrumentista que domina quasi qualsevol instrument, encara que centra la seua música en el ja nomenat guitarrò valencià. Els seus més de dos metres d’altura, el seu aire de bona persona i la seua divertida música agraden a majors i joves, convertint cada espectacle del Tio Fredo en una festa de riures i tradició que sempre deixen molt bon record.

Toni de l’Hostal
Toni de l’Hostal diu que no fa mim i que no és monologuista, però xarra més que alena. Diu també que no és cantautor, però quan cantusseja diu coses de molt de trellat; tampoc és músic, però sap prou de solfa com per a tocar meravellosament la guitarra. A Toni de l’Hostal com al seu admirat Paco Cabanes, Genovés, li agrada més la pilota que menjar.

Eugeni Alemany
Eugeni Alemany, és de Sueca i fa anys que treballa a la tele (Telecinco, Cuatro, Antena 3, Canal 9…). Ha sigut guionista, reporter, presentador, ha llogat “patinets” a la platja de El Perelló i ara, a més, fa espectacles teatrals. Gràcies a la seua feina he estat a molts llocs diferents i ha conegut a tot tipus de gent. Ha cobert els Oscars, Cannes, Sundance, finals de Champions, Roland Garros, passarel·les de moda com la de Milà, Roma, París… i, a més, ha fet la guitza a polítics de tot signe ideològic en programes com “Caiga Quien Caiga”. Hi ha qui després de viure moltes coses decideix escriure les seues memòries. Ell s’estima més contar-les.

A continuació vos oferim dos vídeos de ‘Cançons al dau. Música i pilota’ al trinquet de Vila-real.

També podeu veure detalls de l’actuació en la següent galeria de fotos.