Inicio / Professional / Reportatges / Genovés i Álvaro es retrobaran en un mà a mà benèfic a Massamagrell

Genovés i Álvaro es retrobaran en un mà a mà benèfic a Massamagrell

Genovés, Vicentico, Álvaro, Pasqualín i Navarro, poc abans de la final de l'Individual, el 9 de juliol de 1995, al trinquet de Sagunt. Foto: FPV.

Genovés, Vicentico, Álvaro, Pasqualín i Navarro, poc abans de la final de l’Individual, el 9 de juliol de 1995, al trinquet Comarcal de Sagunt. Foto: FPV.

El divendres 10 de juliol es reviurà al mini trinquet de Massamagrell una de les partides amb més repercussió mediàtica que s’ha viscut al món de la pilota valenciana. Paco Cabanes ‘Genovés’ s’enfrontarà a Álvaro de Faura, 20 anys i un dia després d’aquella final de l’Individual disputada al trinquet de Sagunt el 9 de juliol de 1995. Però en esta ocasió, el motiu que els farà ajuntar-se de nou té un caràcter molt especial, sobre tot per a la figura de la localitat de La Costera.

L’organització de la partida, a càrrec del Club Pilotari Massamagrell, pretén amb este enfrontament fer les delícies dels espectadors, tant d’aquells que ja tingueren l’oportunitat de veure la partida en directe, com d’aquells que l’han conegut anys després a través dels vídeos i referències que es fan contínuament d’ella. A més, la recaptació de les entrades, les aportacions a la fila zero i els ingressos per publicitat, aniran destinats a l’Associació Nacional Síndrome Treacher Collins – Zaira Sardina.

El síndrome de Treacher Collins forma part de la llista de les considerades com a malalties rares i afecta a un de cada 50.000 nounats. Tota aportació, tant per a investigació, com per a ajudar a les persones afectades i als seus familiars, és important, i des del món de la pilota valenciana, i gràcies a la iniciativa d’un club tan actiu com és el de Massamagrell, també s’ha volgut col·laborar amb ells. A més de a l’associació, part dels diners recaptats aniran destinats a la xiqueta Empar Cabanes i Navarro, néta del Genovés, que va nàixer el passat 12 de març amb esta malaltia.

Per a tan important ocasió s’ha escollit el mini trinquet de Massamagrell on es tractarà de recrear tots els elements que van constituir la partida de 1995. Genovés i Álvaro tornaran a vestir de la mateixa manera que ho feren fan vint anys. Este enfrontament especial es resoldrà al millor de tres jocs. A continuació serà Genovés II qui es vista de blanc per a continuar la partida contra Álvaro, que en este cas es jugarà al millor de cinc jocs. Una enfrontament al que el menys important serà el resultat.

La partida benèfica no serà un acte aïllat, ja que s’han preparat diverses activitats al voltant del xoc per tal de que més públic tinga l’oportunitat de disfrutar dels protagonistes. Per a tots aquells que no puguen assistir i tinguen la intenció de col·laborar, s’ha establert una fila zero per a les aportacions amb el següent número de compte: ES22 3159 0027 4824 1526 6226.