Inicio / Amateur / Frontó / El Puig es prepara per a la festa final del Trofeu Durà

El Puig es prepara per a la festa final del Trofeu Durà

Alejandro de Paterna realitza la treta durant una partida al frontó d'El Puig. Foto: Val Net.

Alejandro de Paterna realitza la treta durant una partida al frontó d’El Puig. Foto: Val Net.

El frontó d’El Puig tanca este divendres (20.30 hores) el XIV Trofeu Durà, competició que serveix per retre homenatge a un dels impulsors d’esta entitat, actualment, un model a seguir no sols en el frontó sinó en tota la pilota valenciana.

Després d’un triangular molt igualat, s’han classificat per a la final, d’una banda, Adrián II i Lemay, i de l’altra, Montesa i Alejandro. També van participar en la competició Adrián III i Pasqual. La parella eliminada es va quedar fora de la final per tan sols un tanto.

Amb estos precedents d’equilibri, s’espera una final espectacular, sense clars favorits, encara que el coneixement de la canxa que té el veterà ídol local Montesa pot convertir-se en un factor influent. Les mans d’Adrián II darrere i la capacitat anotadora de Lemay davant seran les armes de l’equip que actua pràcticament com a visitant, mentre que Alejandro de Paterna serà el complement ideal per al rest de casa.

Com és habitual en estes cites, l’entrada al frontó serà gratuïta, i el club de pilota oferirà beguda als assistents. S’espera un gran ambient en la partida que decideix el campió de la competició curta més prestigiosa del món amateur.

Campus i ampliació de les grades
La Penya Pilotaris Amics del frontó d’El Puig oferirà en els pròxims dies, a més de les finals de totes les categories del Trofeu Durà, el seu Campus d’Estiu de pilota valenciana. El període d’inscripció està obert fins al dia 23 de juny, i el Campus es portarà a terme entre els dies 29 de juny i 4 de juliol.

Al llarg d’estos dies, els participants podran aprendre de primera mà les diverses modalitats de pilota valenciana, a més d’activitats alternatives a la piscina, una visita al Museu de la Pilota de Genovés, i altra al trinquet Pelayo de València.

D’altra banda, el passat 29 de maig l’ajuntament feia públic el projecte per a ampliar les graderies del frontó José Antonio Montesa a més del doble de la seua capacitat, allotjan a gent en un segon nivell, tant dalt de la grada actual com del rebot. L’ajuntament de la localitat de l’Horta Nord buscarà la complicitat de les institucions per a finançar l’obra.

Recreació virtual del projecte d'ampliació de les graderies del frontó d'El Puig. Foto: Aj. d'El Puig.

Recreació virtual del projecte d’ampliació de les graderies del frontó d’El Puig. Foto: Aj. d’El Puig.