Inicio / Amateur / Internacional / La selecció valenciana de pilota comença la carrera de l’Europeu de França

La selecció valenciana de pilota comença la carrera de l’Europeu de França

Les seleccions valencianes i belgues, abans de la final del passat Mundial de Pilota a la Plaça de l'Ajuntament de València. Foto: FPV.

Les seleccions valencianes i belgues, abans de la final del passat Mundial de Pilota a la Plaça de l’Ajuntament de València. Foto: FPV.

El diumenge 21 de juny es donarà el tret d’eixida per a la preparació del pròxim Campionat d’Europa de pilota a mà, que se celebrarà a mitjan de setembre a la localitat francesa de Maubeuge. La selecció valenciana optarà al títol en les tres diferents modalitats amb les quals comptarà aquest important torneig: Llargues, One Wall i Joc Internacional.

En principi, segons informa la Federació de Pilota Valenciana (FPV) a través d’un comunicat, les poblacions de Massamagrell i la Nucia seran les seus habituals dels entrenaments, amb alguna cita puntual, com és el cas de la ciutat de València. Hi ha programades un total de 20 sessions d’entrenament, bàsicament tots els diumenges des de finals de juny fins a l’eixida cap a França per a disputar l’Europeu.

Nou seran els jugadors triats per a representar-nos, mentre que tres seran les jugadores valencianes que acudiran, ja que la competició femenina serà exclusivament de One Wall.

El fet de jugar a tres modalitats, així com les últimes modificacions en la normativa que regeix les cites internacionals, fa preferible, segons la FPV, la presència de jugadors multidisciplinaris, en comptes de l’especialització en tan sols una d’elles, tal com era habitual fins ara. S’auguren importants altes i baixes en el combinat valencià, en ser precisos aquests canvis per a ser competitius al màxim.