Inicio / Professional / Escala i corda professional / Així és la graella d’eixida de la Copa Diputació de València

Així és la graella d’eixida de la Copa Diputació de València

Puchol II alça el títol que l'acredita com a campió de la Copa Diputació de València 2014 a Bellreguard. Foto: Val Net.

Este divendres comença a Genovés la VIII Copa President de la Diputació de València. Huit equips formen la graella d’eixida d’un campionat que ha modificat el seu sistema de competició i que, a més, es disputarà per primera vegada amb les galeries prohibides, seguint els criteris marcats pel Comitè de Professionals de la Federació de Pilota Valenciana.

Tres parelles amb els principals espasses en la posició d’escaleter i cinc trios fortíssims són els elegits per a lluitar per un títol que es resoldrà a finals de juny o principis de juliol. 21 pilotaris entre els que destaquen els debutants Víctor II i Conillet. També s’ha donat alternativa i màxima responsabilitat a dos mitgers joves que jugaran en parella: Héctor i Nacho. Analitzem les formacions una a una.

Soro III i Héctor (Massamagrell)
L’actual campió individual vol recuperar el pols en les competicions per equips. En el mà a mà, pel moment, no té rival i porta tres títols consecutius en cinc finals disputades. Però en les últimes edicions de la Copa i del Circuit no ha acabat de quallar amb diferents companys. En Héctor trobarà un mitger mescla de tècnica i força, ben cregut i bon company, amb ganes refermar-se com a primera figura de la seua posició.

Puchol II i Nacho (Vinalesa)
Puchol II afronta la Copa com a defensor del títol aconseguit l’any passat amb Dani. Aquella fou la seua primera competició en parella contra trios, i la va guanyar. Després arribaria el Circuit Professional, on també s’estrenava en inferioritat, aleshores amb galeries prohibides, com ara. I també va eixir victoriós. Ara ho farà amb Nacho, un pilotari jove, tranquil i que està enlluernant els aficionats en el dia a dia. Com Héctor, Nacho es va quedar fora del Circuit Professional, però ara se li ha donat un vot de confiança.

Genovés II i Jesús (Murla)
La parella ja fou semifinalista del passat Circuit Professional, d’on els van eliminar els que després serien campions, Puchol II i Santi. Genovés II i Jesús tenen en comú el fet d’haver eixit de greus lesions i retrobar-se amb les seues millors versions. Fa uns mesos es van quedar amb la mel als llavis, i ara intentaran rematar la feina que es deixaren pendent, la de tornar a assaborir la glòria absoluta. Jugant amb galeries prohibides, com la resta de parelles, afronten partides duríssimes.

Fageca fa el dau durant la final de la passada Copa Diputació. Foto: Frediesport.

Fageca fa el dau durant la final de la passada Copa Diputació. Foto: Frediesport.

Fageca, Raúl i Héctor II (València)
Molta pólvora davant de l’actual subcampió individual, que arriba a la Copa Diputació amb la intenció de curar-se de les males sensacions del Circuit Professional, on el seu tàndem amb Félix no va funcionar. Raúl, un dels mitgers més en forma, i Héctor II, recuperat per al màxim nivell i guanyador del Circuit i la mateixa Copa fa alguns anys, ajudaran al de València, que ha superat problemes en el colze dret i es troba a un nivell més que òptim.

Pere Roc II, Santi i Carlos (Pedreguer)
El sorprenent escaleter finalista del Circuit Professional s’uneix amb qui el va derrotar en la final, Santi, i amb el punter Carlos per a consolidar el seu ascens als primers llocs de l’escalafó. El de Benidorm té com a missió en la Copa demostrar que el seu espectacular paper en la competició anterior no fou flor d’un dia. Té els millors companys possibles per a aconseguir-ho, ja que amb Santi ha demostrat que s’entèn a la perfecció en tornejos curts com Diputació d’Alacant.

Miguel, Dani i Conillet (Alzira)
Una parella clàssica, ex campionat del Circuit Professional, es reforça amb el debutant Josep ‘Conillet’. El d’Orba afronta la primera gran oportunitat de la seua carrera. Malgrat ser mitger, intentarà adaptar-se a la punta, on haurà de controlar el seu joc de potència. Després d’algun temps allunyat dels grans cartells, Miguel va disputar les semifinals del passat individual i últimament s’ha atrevit amb desafiaments ambiciosos. Dani és el més veterà de la Copa, però ve de jugar la final del Circuit.

Santi de Silla, Félix i Víctor II (Alcàsser)
Santi de Silla fou una de les grans sorpreses del passat Circuit Professional, on es va quedar a les portes de la final amb Javi i Héctor II. L’escaleter de tall clàssic, bon rebotejador i amb infinitat de recursos amb les dues mans, estarà acompanyat d’un mitger veterà com Félix. El de Dénia sap buscar la corda com ningú. La seua experiència l’ha d’ajudar per a guiar a altre debutant, Víctor II, mitger readaptat a punter i un tot terreny de la pilota valenciana.

León, Javi i Monrabal (Genovés)
L’equip de Genovés ho té tot. Experiència darrere, pegada al mig i tacte de pilota i capacitat anotadora davant. León, Javi i Monrabal formen un d’eixos equips que, si qualla, pot convertir-se en ferm aspirant al triomf. Com la resta de trios, té per davant una tasca d’adaptació important, tot i que l’experiència de les tres línies ajudarà a que el bon rendiment arribe prompte. Javi és un fixe en les fases finals de les últimes edicions dels grans campionats i, de fet, fou semifinalista del passat Circuit Professional.