Inicio / Professional / Raspall professional / A l’espera de la final de la Copa Raspall

A l’espera de la final de la Copa Raspall

Guille, Alberto i Ricardet posen amb Miguel Bailach, Emilio Llopis, Fredi i Armando Mercé després de la presentació de la final de la Copa Raspall Diputació de València. Foto: Val Net.Guille, Alberto i Ricardet posen amb Miguel Bailach, Emilio Llopis, Fredi i Armando Mercé després de la presentació de la final de la Copa Raspall Diputació de València. Foto: Val Net.

Guille, Alberto i Ricardet posen amb Miguel Bailach, Emilio Llopis, Fredi i Armando Mercé després de la presentació de la final de la Copa Raspall Diputació de València. Foto: Val Net.

Waldo i Sanchis (Montesa) s’enfrontaran este diumenge (11.30 hores) a Guille, Alberto i Ricardet (Villanueva de Castellón) en la primera partida de la final de la I Copa Raspall President de la Diputació de València, partida que s’ha presentat este dijous a la seu de la institució provincial. La final arranca al Genovés i visitarà el dia 24 el trinquet de Bellreguard. Si fóra necessari el desempat, caldria esperar al 31 de maig, a Alzira, segons informa Val Net a través d’un comunicat.

En l’acte han estat presents el diputat de Joventut i Esports, Miguel Bailach, el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Armando Mercé, i el directiu de Val Net, Alfredo Hernando ‘Fredi’. També han acudit a la seua cita amb els mitjans Guille, Alberto i Ricardet.

Bailach ha aprofitat la seua intervenció per a reafirmar l’aposta de la Diputació per la pilota valenciana: “estem presents en totes les modalitats que podem, frontó, escala i corda, i per descomptat raspall. Este campionat era el que consideràvem un deute amb el raspall”, ha dit en referència a la Copa, que se suma a la Lliga Professional i completa el calendari anual d’esta disciplina.

Fredi, per la seua banda, ha agraït l’aposta de la Diputació, i també la labor de promoció de la Federació de Pilota Valenciana. “La Copa Raspall omple una manca que calia quadrar en el calendari professional”, ha afirmat el directiu de Val Net. Armando Mercé ha expressat el seu desig que “la Copa perdure en el temps”.

Alberto: “Estem molt il·lusionats”
Tot seguit ha sigut el torn per als pilotaris. “Estem molt il•lusionats”, ha dit el veterà Alberto, que ha vist com el seu equip s’ha modificat en dues ocasions, primer per la baixa de Marrahí i, després, amb la de Sagasta. “Al principi del campionat eixia d’una lesió en el bessó, tenia alguns dubtes, però ha anat bé. Amb la lesió de Marrahí i els canvis en l’equip ens hem acoblat bé, i crec que podem fer un bon paper”, ha afirmat el d’Aielo de Rugat.

Alberto sap del potencial de Waldo i Sanchis, la parella rival: “Estan en molt bona forma. I Sanchis, en ser esquerrà, li cobreix l’esquerra a Waldo. Sabem com juguen i cal eixir al màxim, a buscar-los les poques errades que tinguen”.

El jove Ricardet, que ha entrat en l’equip per la baixa de Sagasta, afronta la seua primera final d’un gran campionat amb només 20 anys. “Quan em van dir que havia de jugar, estava molt il•lusionat, a més, amb Alberto, al que conec molt, i amb qui dóna gust jugar per la tranquil•litat que transmet”. El del Genovés sap del paper de favorit que li han penjat a Waldo, encara que creu que el seu equip “pot donar la talla, i fins i tot guanyar”.