Pepe pega primer

Pepe raspa una pilota durant una partida del passat Individual. Foto: Museu de la Pilota.

Pepe raspa una pilota durant una partida del passat Individual. Foto: Museu de la Pilota.

Les semifinals absolutes de la Copa Raspall Diputació de València van començar este dimarts al trinquet de Bellreguard amb la victòria per la mínima (25-20) de Pepe, Brisca i Tonet II (La Llosa de Ranes) davant Guille, Alberto i Ricardet (Villanueva de Castellón). D’esta manera, el trio encapçalat pel vigent subcampió individual posa l’1-0 en la sèrie, que continuarà divendres al trinquet de Piles.

L’equip de Villanueva de Castellón va patir la baixa d’última hora de marrahí, que ha recaigut dels seus problemes en un dit de la mà dreta. L’actual campió de la Lliga cedia el seu lloc de nou a Guille i, en este cas, a Ricardet, ja que Sagasta, anterior punter, es va lesionar dilluns al trinquet de Villanueva de Castellón.

Este dimecres continuen les semifinals absolutes al trinquet de Guadassuar, on s’enfrontaran en la primera partida de la seua sèrie Waldo i Snchis (Montesa) a Sergio i Canari (Genovés). Juguen el líder destacat de la fase de rondes i el quart classificat, amb el paper de favorit clarament en mans de Waldo. Tot i això, Sergio i Canari intentaran donar la sorpresa a un trinquet que el d’Oliva no té massa tocat. De fet, a Guadassuar va perdre la final de la primera ronda contra Pepe, en la seua única derrota al llarg de tot el campionat.

La semifinals entre els equips de Montesa i Genovés viurà el segon capítol el proper dissabte al trinquet de La Llosa de Ranes. En cas de produir-se l’empat a victòries en les semifinals, s’hauria d’acudir a la tercera partida, programades per al proper dia 13 al trinquet de Castelló de Rugat.

Vesprada d’homenatge
La vesprada de pilota serà especial al trinquet de Guadassuar, ja que s’aprofitarà per a retre homenatge a Alfredo Cervera, d’Alfarp, un dels més veterans aficionats, habitual de molts trinquets des de fa 62 anys. Alfredo ha vist al voltant de 20.000 partides, i la família de la pilota reconeixerà la seua fidelitat amb un merescut reconeixement.

Els actes d’homenatge se celebraran entre la semifinal de raspall i la segona partida, d’escala i corda, en la qual Fageca, Javi i Carlos s’enfrontaran a Pere Roc II, Félix i Monrabal.