Inicio / Professional / Escala i corda professional / Pelayo espera la final del Trofeu Universitat de València

Pelayo espera la final del Trofeu Universitat de València

Pilotaris, autoritats, federatius i organitzadors posen baix l'estàtua de Lluís Vives després de la presentació de la final del Trofeu Universitat de València. Foto: Val Net.

Pilotaris, autoritats, federatius i organitzadors posen baix l’estàtua de Lluís Vives després de la presentació de la final del Trofeu Universitat de València. Foto: Val Net.

L’edifici La Nau fou l’escenari on este dimarts es va presentar la final del X Trofeu Universitat de València, un dels tornejos de major prestigi en l’àmbit professional de la pilota valenciana. El títol es decidirà dissabte vinent al trinquet Pelayo, i al mateix opten Puchol II i Santi, així com Fageca, Javi i Monrabal.

El vicerector de la Universitat de València (UV), Antonio Ariño, començava la seua intervenció explicant el per què de l’acte a l’edifici La Nau. “Ens acostem al 750 aniversari de la mort de Lluís Vives i per açò hem volgut fer esta presentació en La Nau, sota la seua atenta mirada. I és que la pilota no és solament un esport; també és part del nostre patrimoni cultural. Per açò té més raó de ser el nostre compromís”.

Tot seguit ha pres la paraula Alfredo Hernando ‘Fredi’, directiu de l’entitat organitzadora, Val Net. “Este és un torneig especial per a nosaltres perquè la Universitat de València és més que un patrocinador. És una entitat que s’implica en la cura, promoció i difusió de la pilota i la nostra manera de correspondre és posant als millors professionals del trinquet. En este desè aniversari han jugat els campions de les tres últimes edicions del Circuit Professional i els defensors del títol, Genovés II i Raúl, i les dos semifinals han resultat un gran espectacle, com esperem succeïsca amb la final”, explicava Fredi.

La Federació de Pilota Valenciana també estigué representada en la presentació a través del seu vicepresident Pedro López, qui assenyalà que “la Federació se suma a l’agraïment a la Universitat de València pel seu suport incondicional a l’esport autòcton. Pel que fa al torneig, solament cal assenyalar que han participat els millors professionals de l’actualitat i que la final necessàriament ha de ser espectacular per la qualitat dels contendents”.

A continuació prenia la paraula el màxim responsable de l’àrea d’Esports de la UV, José Campos, per a assenyalar que “el vincle de la Universitat de València amb la pilota ve des de lluny i per a nosaltres és quasi una obligació perquè es tracta d’una cosa molt valenciana. Per este motiu la nostra intenció és mantenir totes les activitats vinculades al nostre esport i fins i tot ampliar-les”.

L’honor de jugar la final
Quant als protagonistes de la final, Puchol II també destacava la implicació de la UV amb l’esport autòcton. “Des de la meua posició d’estudiant de la UV i de pilotari professional puc assegurar que la pilota s’està assentant entre els joves gràcies a la UV i a la promoció que fa del nostre esport. Per a mi és un honor jugar la final d’este trofeu”.

En el bàndol contrari, Fageca comentà que “la pilota està necessitada de gent nova, de públic jove, i en este sentit cal elogiar l’esforç de la UV, que està tenint els seus fruits. Ara ens toca als pilotaris oferir el millor de nosaltres mateixos i intentarem que la final siga un gran espectacle”.

En acabar la presentació la Universitat de València i Val Net signaven la renovació del vincle de col·laboració entre ambdues entitats per espai d’un any amb la signatura d’un nou conveni. “Ja són deu anys de vinculació amb la pilota i el nostre desig és que siguen molts més”, rematava Antonio Ariño.