Inicio / Professional / Frontó professional / Titín: “Ho recordaré tota la vida”

Titín: “Ho recordaré tota la vida”

Titín colpeja una pilota amb la dreta durant la segona partida del seu homenatge de comiat de l'afició valenciana, al frontó Barón de Cheste. Foto: Val Net.

Titín colpeja una pilota amb la dreta durant la segona partida del seu homenatge de comiat de l’afició valenciana, al frontó Barón de Cheste. Foto: Val Net.

Titín III s’ha acomiadat de l’afició valenciana amb una victòria, acompanyat de Genovés II, contra i Fageca i Raúl. L’última partida del de Tricio a terres valencianes s’ha resolt per 41-33 després de molta brega, com també va succeir el passat divendres al frontó d’El Puig. Els espectadors que han omplit el Barón de Cheste han tornat a gaudir amb les deixades, les dobles parets i els ganxos a l’aire amb l’esquerra del veterà davanter, que ha sigut centre de totes les mirades i de les ovacions més caloroses del matí.

Però este diumenge ha patit més que en el primer dels festivals de comiat. Fageca i Raúl han anat sempre per darrere, però han tirat mà d’una pilota més viva que la que es va gastar en l’anterior cita i, amb este material, Titín III no ha acabat de sentir-se còmode. Tot i això, no han faltat el infinits recursos tècnics i la col·locació d’un jugador que porta 22 anys en l’elit de la pilota vasca, i que ha sigut un autèntic mal de cap per als contraris i, al mateix temps, un espectacle per al públic.

Titín ha tingut ràfegues de tantos genials, com les que han portat al seu equip del 6-5 al 10-5, amb tres deixades i una doble paret dibuixades que han posat sobre avís a Fageca i Raúl. A partir d’eixe moment, el de Godelleta ha intentat evitar el cara a cara amb el de la Rioja, que s’ha vist obligat a retardar la seua posició per a entrar en contacte amb l’esfera. Raúl també ha ensenyat les dents amb colps d’esquerra magistrals i carxots amb la dreta buscant la xapa que resultaven incontestables. Els punts del pilotari local han fet esclatar la grada tant com els de Titín III.

Fageca, un poc carregat després de la semifinal del Trofeu Universitat de València dissabte a Pelayo, ha anat de menys a més, i ha acabat la trobada a gran nivell, jugant bons rebots i soltant la pilota amb força a bot de braç. Poc a poc, ha anat millorant la compenetració amb Raúl per a fer front a les pilleries de Titín, que durant alguns trams no ha trobat el forat dels contraris. El fet que l’evitaren ha motivat que entrara més en joc Genovés II, que ha tancat algun tanto de mestre.

Tot i que Jose Cabanes i l’homenatjat han anat sempre per davant, la partida ha sigut renyida fins els últims compassos. S’ha vist un 23-25 amb algunes errades de Genovés II, i un 33-36 que feia pensar en la remuntada. Però el de Tricio ha amarrat la treta, cosa que li ha permès mantindre la pilota més favorable al seu joc, i ha rematat per 41-33 davant l’ovació unànime de tot el públic als quatre protagonistes per l’entrega.

Titín III: “Estic molt agraït”
Augusto Ibáñez Titín III es mostrava sorprès per les atencions i l’afecte mostrat per l’afició valenciana: “Ho recordaré tota la vida”, ha comentat després d’atendre nombroses peticions de signatura d’autògrafs i de fotografies dels espectadors a peu de frontó. A continuació vos oferim tota la compareixença davant dels mitjans de comunicació.

Fageca, per la seua banda, afirmava que havia “complit un somni” al veure’s jugant amb una de les màximes figures de tots els temps en la pilota basca, que ell segueix de molt a prop. El de València lamentava no haver pogut estar més fresc. El seu concurs en l’homenatge a Titín III s’ha produït per la baixa d’última hora de Puchol II, i ha complit el seu paper amb solvència. Així valorava la seua actuació.