Inicio / Professional / Frontó professional / Titín III enlluerna l’afició valenciana a El Puig

Titín III enlluerna l’afició valenciana a El Puig

Titín es llença contra el públic per salvar una pilota durant la primera partida del seu homenatge de comiat al frontó d'El Puig. Foto: Val Net.

Titín es llença contra el públic per salvar una pilota durant la primera partida del seu homenatge de comiat al frontó d’El Puig. Foto: Val Net.

El primer dels festivals de comiat de Titín III de l’afició valenciana va superar de llarg totes les expectatives. L’Empreador de Tricio es va adaptar perfectament a les pilotes de 65 grams, a les dimensions del frontó, i va oferir un recital de deixades, dobles parets i ganxos d’esquerra a l’aire que va enlluernar a un frontó ple de gom a gom, que es va rendir als encants del de La Rioja.

En molts trams de la partida, la grada exclamava ‘Titín, Titín, Titín’. Montesa, el seu rival en els quadres alegres, i Genovés II i Adrian II, darrere, es van sumar a la festa d’una partida històrica.

Ja des dels primers compassos, Titín va demostrar atreviment i falta de complexos. Amb 2-1 va connectar un ganxo d’esquerra, a l’aire, medit, com dibuixant amb tiralínies, que va fer esclatar el frontó i va alçar una remor entre el públic, que es fregava les mans. Si el de Tricio, gelat, era capaç de connectar eixe colp, què faria quan estiguera calent i plenament adaptat? I el que va succeir fou que ell i Montesa, altre gat vell dels quadres davanters, van oferir un recital de jugar a frontó.

La partida va tindre clars dominadors, Genovés II i Titín II, però Adrián III i Montesa en cap moment li van perdre la cara al duel. De fet, s’acostaren a només dos tantos en el tram final, quan passaren del 35-25 al 33-35. Però aleshores va emergir de nou la figura del de Tricio per a posar les coses en el seu lloc. Titín III va maleir quan errava, i va celebrar alguns tantos molt disputats com si es tractara d’una final, deixant palès el seu esperit competitiu que l’ha fet tan gran en la pilota vasca.

Este diumenge, torna a anunciar-se, en este cas, al frontó Barón de Cheste, a partir de les 11.30 hores. Encara queden entrades a la venda per al festival, que molt probablement omplirà fins a la bandera el recinte de la Foia de Bunyol.