Inicio / Professional / Escala i corda professional / Fageca, Javi i Monrabal compren bitllet per a la final del Trofeu Universitat

Fageca, Javi i Monrabal compren bitllet per a la final del Trofeu Universitat

Fageca juga una pilota de rebot durant la semifinal a Pelayo. Foto: Mari Carmen Montes.

Fageca juga una pilota de rebot durant la semifinal a Pelayo. Foto: Mari Carmen Montes.

Este dissabte s’ha disputat a la Catedral de la pilota valenciana la segona semifinal del Trofeu Universitat de València. Un trofeu curt, dues semifinals i final, que desperta l’emoció dels aficionats a l’esport valencià per excel·lència i que fa una espècie de pont en el temps entre el final del Circuit Professional i l’inici de la Copa Diputació. A la partida han aconseguit la victòria, i el bitllet per a la final, Fageca, Javi i Monrabal, després de guanyar a Soro III i Jesús per 60-50.

La partida ha començat amb la parella al dau, sumant des d’esta banda de la canxa el primer tanto de la vesprada. I prompte s’ha vist la monotonia a l’hora de sumar. Tots els jocs han anat caient des d’eixa part, dibuixant així una autèntica partida dauera. La clau estava en trencar eixa dinàmica. Però fins l’iguals a 35 no semblava clar si això anava a passar o tot continuaria com fins al moment i, per tant, amb la victòria de la parella que era la que havia sumat primer.

Però la compenetració del trio que va fer les delícies dels aficionats l’any passat ha sigut fonamental per a posar-se per davant en un moment clau (35-40). A partir d’ahí, una pilota enviada pel campió de l’Individual des del rest a la galeria del dau ha donat el tanto als seus adversaris. Soro III ha vist clar que no podien deixar-los escapar massa i en passar al dau han canviat la pilota. Una decisió encertada que els ha fet acostar-se novament als de Fageca i posar el 40-45 al marcador, favorable al trio.

Tres jocs per davant han aplegat a posar-se els blaus, amb Soro III i Jesús forçant al màxim la maquinària per tal de ser ells els que disputaren la gran final. I amb 50-55 al marcador, i la gent disfrutant al màxim, s’ha vist com han lluitat els cinc pilotaris per emportar-se la victòria al seu territori. Finalment ha sigut el trio de Fageca el que ha aconseguit aplegar abans a 60 i tancar la partida amb un marcador de 50-60 al seu favor.

Puchol II i Santi seran els rivals a batre
La final del Trofeu Universitat de València es disputarà el pròxim dissabte 25 d’abril al mateix escenari, el trinquet de Pelayo. Fageca, Javi i Monrabal hauran d’enfrontar-se a Puchol II i Santi, que van resultar els primers finalistes després de guanyar a Genovés II i Raul. Novament parella contra trio. Els campions del Circuit Professional de 2014 contra els campions de l’edició de 2015. Una partida molt atractiva que de segur tornarà a enganxar als amants del nostre esport autòcton.