Inicio / Professional / Escala i corda professional / Puchol II i Santi rematen a la Ciutat de la Pilota

Puchol II i Santi rematen a la Ciutat de la Pilota

Puchol II i Santi s'abracen després d'aconseguir l'últim quinze de la final del Circuit Professional a la Ciutat de la Pilota. Foto: Val Net.

Puchol II i Santi s’abracen després d’aconseguir l’últim quinze de la final del Circuit Professional a la Ciutat de la Pilota. Foto: Val Net.

Ni el mal oratge ha pogut perjudicar un gran matí a la Ciutat de la Pilota de Montcada. Amb un trinquet pràcticament ple s’ha presenciat la partida que ha enfrontat este diumenge a Puchol II i Santi (Vinalesa), contra Pere Roc II, Dani i Monrabal (Benidorm). Els dos primers buscaven una victòria que sabera a glòria i els donara el campionat; els segons també buscaven la victòria, però en el seu cas, per a forçar una tercera partida de desempat. La parella ha eixit triomfadora després de vèncer, de nou, per la mínima (60-55).

La tònica de la partida, des del seu començament, ha sigut molt semblant a la que es va presenciar el diumenge anterior al trinquet de Pelayo. Per banda del trio, que en un primer moment no acabava d’estar centrat, Pere Roc II no ha eixit segur en la seua totalitat, a Monrabal li ha costat també fer-se amb la pilota blanca amb que es juga al trinquet blau de Montcada, el que ha significat un maldecap per al punter de Vilamarxant que ha vist com els quinzes els sumaven els contraris quan havia de ferir.

I en quant al mestre de Benavites, Dani, ha sigut evitat en innombrables ocasions per Puchol II i Santi. La parella sabia que tenia que buscar enviar la pilota al rebot per a que Rodrigo, que afrontava la seua primera gran final, tractara de solventar la situació.

Els jocs han anat sumant-se de manera alterna, sempre amb la parella roja per davant, fins posar el marcador 35 per 25. Fins a eixe moment, els de Vinalesa han jugat pràcticament a la perfecció. No hi havia pilota que se li resistira a Puchol II, i menys si es tractava de jugar-la a rebot. Però el seu company ha estat esplèndid. Santi tenia moltes ganes de guanyar una final i ho ha donat tot i més. Ha sigut ell que rematava la faena que el seu escaleter ha anat forjant.

Contra l’empenta roja, Benidorm ha volgut demostrar per què havien aplegat fins a la final del Circuit i amb el seu joc habitual han igualat a 35. Tot i això, no han aconseguit la regularitat, i per uns moments ha semblat que tot estava perdut. El marcador ha aplegat a estar 50 per 35, i cada volta estava més prop la victòria per a Puchol II.

Però encara quedava molta pilota per veure. Les ovacions del públic en veure com ha reaccionat el trio han fet tremolar les parets blaves d’un trinquet que feia aigües, i és que la pluja colava pel sostre i ha portat de cap a algun treballador de Val Net per tal de llevar l’aigua que queia a l’escala, a la part del dau.

Finalistes i autoritats posen a la llotgeta després de l'entrega de trofeus de la final del Circuit Professional. Foto: Val Net.

Finalistes i autoritats posen a la llotgeta després de l’entrega de trofeus de la final del Circuit Professional. Foto: Val Net.

Iguals a 55, de nou
Inclemències a banda, tot s’ha desbordat en veure la gent l’empat a 55 a l’electrònic. Més d’un s’haurà traslladat a la primera partida de la final, a Pelayo, perquè la d’este diumenge pràcticament ha sigut calcada a l’anterior. Màxima tensió per veure quin anava a ser el desenllaç. Pere Roc II, Dani i Monrabal han lluitat amb moltíssima dignitat i sacrifici per tractar d’allargar una setmana més el somni de fer-se amb el preat trofeu. Però la potència de Puchol II i Santi els ha guanyat la batalla.

Amb l’últim quinze, la parella de Vinalesa s’ha proclamat campiona del XXIV Circuit Professional d’escala i corda davant de més de 200 ‘pucholfans’ i altres tants seguidors de Santi de Finestrat. Els campions han rebut els trofeus que els acrediten com al millor equip d’una competició llarga que fa les delícies dels amants de la pilota. Tant l’escaleter de Vinalesa, com el mitger que ha format equip amb ell per al Circuit, han aconseguit esta jornada sumar un títol que encara no tenien al seu palmarès personal.