Inicio / Professional / Escala i corda professional / Puchol II i Santi completen la final

Puchol II i Santi completen la final

Santi juga de volea davant de Puchol II durant una partida del Circuit Professional al trinquet de Pedreguer. Foto: Val Net.

Santi juga de volea davant de Puchol II durant una partida del Circuit Professional al trinquet de Pedreguer. Foto: Val Net.

No hi ha hagut sorpresa, i Puchol II i Santi (Vinalesa) han superat la semifinal contra Genovés II i Jesús (Murla) després de tornar a vèncer, en esta ocasió, al trinquet de Guadassuar, per un clar 60-35. La parella guanyadora ha començat fluixa, però a poc a poc ha anat entonant-se fins a passar per damunt dels seus rivals. Del 35-20 per a Genovés II s’ha passat al 60-35 per a Puchol II, no sense molta brega i patiment a un i altre costat de la corda.

A Guadassuar, un i altre equip s’han intercanviat els papers respecte al que succeïra diumenge passat, en la primera partida de la sèrie. Genovés II i Jesús han començat forts, amb un joc al rest en què Jose Cabanes ha convertit pràcticament tots els quinzes, i altre al dau que consolidava un gran inici. Murla marcava terreny i demostrava així que la seua intenció era forçar el desempat, sense por ni complexos contra una parella que li havia guanyat dues voltes en els últims 10 dies. Després ha arribat un joc per a Puchol II, per a trencar el gel, abans d’altra tacada de Genovés II y Jesús, que aconseguien el màxim avantatge de la vesprada per a ells (35-20).

Arribats a este punt, Genovés II rebia una pilotada en el cap. Santi jugava una volea fortíssima, encarant-se als graons de l’escala, del rest cap al dau. La vaqueta anava tan encesa que ha fet un estrany en picar a la careta i l’escaleter rival no l’ha pogut esquivar. La partida s’ha parat uns instants, i en la represa, ha començat una remuntada espectacular que ha portat a Vinalesa del 35-20 a la victòria i, per extensió, a la final del Circuit Professional.

En este segon tram de la partida, Puchol II i Santi superaven els dubtes inicials, els errors de compenetració, i li’ls traspassaven a Genovés II i Jesús. Les càrregues de profunditat enviades per la parella de Murla eren contestades cada vegada amb major seguretat de banda de Puchol II i Santi. Especialment decisiu ha estat el mitger de Finestrat, ràpid de cames, sempre al lloc, baix de la pilota, i summament incisiu en atac. Amb la seguretat de Puchol II darrere, l’equip ha anat creixent fins dessecar les esperances dels rivals i de part del públic, que clamava per una tercera partida.

Genovés II consola a Jesús
Al finalitzar l’últim joc, Genovés II abraçava i tractava de consolar a un decebut Jesús. L’equip de Murla s’acomiada d’un Circuit Professional en què ha estat a punt d’aconseguir la gesta. Dos pilotaris recuperats per a la causa després de greus lesions no han obtingut el premi en esta ocasió. Si mantenen el nivell, segur que en tindran més.

L’altra cara de la moneda eren els ‘Pucholfans’, mig centenar d’homes i dones de totes les edats arribats des de Vinalesa que han animat al seu ídol i s’han fotografiat amb ell i Santi al final de la partida, en un ritual que és ja molt freqüent als trinquets. Els èxits del jove escaleter sempre van lligats a un fervor popular gens habitual, però que Puchol II ha cultivat al seu voltant. El desplegament per a la final contra Pere Roc II, Dani i Monrabal promet ser d’escàndol.