Inicio / Professional / Escala i corda professional / Puchol II i Santi li agafen la mesura a Genovés II i Jesús

Puchol II i Santi li agafen la mesura a Genovés II i Jesús

Puchol II treu un rebot prop de l'escala davant la mirada de Santi durant la semifinal del Circuit Professional al trinquet de Bellreguard. Foto: Val Net.

Puchol II treu un rebot prop de l’escala davant la mirada de Santi durant la semifinal del Circuit Professional al trinquet de Bellreguard. Foto: Val Net.

Bellreguard ha vibrat este diumenge amb la primera partida de la segona semifinal del Circuit Professional. Puchol II i Santi (Vinalesa) s’han emportat el triomf per 60-45 contra Genovés II i Jesús (Murla) després d’un duel espectacular que ha fet embogir al públic que omplia el trinquet.

En un últim joc d’infart en què Jose Cabanes ha alçat un val net en contra, a la tercera oportunitat, Puchol II rematava la victòria. Com ja va succeir diumenge passat, en la final de la quarta ronda. Amb este triomf, la parella de Vinalesa s’acosta a la final i pot afrontar la segona partida de la sèrie amb major confiança. Guadassuar viurà el dimecres el segon capítol.

La partida ha tingut múltiples alternatives en el marcador. Un espectacular inici de Puchol II i Santi els ha donat els tres primers jocs d’una tacada (30-15). Les travesses han arribat a donar de cinc i de 10 a la mà de Puchol II. Però prompte es voria que la partida donaria molt més de sí.

A continuació ha arribat la reacció de Genovés II i Jesús, que han sumat tres jocs per a igualar a 30. En este punt, se n’ha anat la llum de Bellreguard, però els jugadors han decidit continuar ja que la visibilitat era acceptable. Aprofitant l’aturada i el lleuger desconcert, Puchol II sumava un joc ràpid (35-30). Jose Cabanes contestava i igualava a 35 abans del parcial més llarg i espectacular.

Pareixia que els dos equips es llençaven definitivament a per la victòria i cap dels dos volia deixar córrer el tanto. I els jugadors s’han esforçat al màxim amb l’objectiu del quinze. Després de rebots espectaculars, grans restades, alguna errada i molts aplaudiments, Genovés II ha tancat el parcial amb una pilota espectacular, del rest cap al dau, amb l’esquerra per dalt buscant les caretes de l’escala. Seria l’única volta en què Murla es posaria per davant (40-35).

Perquè lluny de desconcentrar-se o acovardir-se, Puchol II i Santi han mantingut l’alt ritme de joc, segurs en defensa i incisius en atac, sumant un quinze rere altre fins al 55-40. El 45-55 l’aconseguia Genovés II des del dau, però en el següent joc, després de molta emoció, es posava punt final a una trobada que fa pensar en una gran batalla el proper dimecres a Guadassuar. Si guanya Puchol II, la final serà seua. En canvi, si s’imposa Genovés II, s’haurà d’acudir al desempat del dia 7 a Pelayo.