Inicio / Professional / Escala i corda professional / Santi, la muralla de Finestrat

Santi, la muralla de Finestrat

Santi vola per a salvar una pilota de la llotgeta durant la partida del Circuit Professional a Pedreguer.

Santi vola per a salvar una pilota de la llotgeta durant la partida del Circuit Professional a Pedreguer.

Santi s’ha convertit en protagonista de la final de la quarta ronda del Circuit Professional, disputada este diumenge al trinquet de Pedreguer. El de Finestrat ha sigut un mur davant els atacs de Genovés II i Jesús (Murla). Ben ajudat darrere per Puchol II, ha conduït a l’equip cap a una victòria (60-40) que els ompli de moral de cara al que tenen per davant: Les semifinals absolutes, on tornaran a trobar-se amb Jose Cabanes i el seu company de Silla.

El recital de Santi ha començat des del primer quinze. Mentre Genovés II i Jesús entraven al trinquet freds, el menut però explosiu pilotari alacantí ha començat pegant de valent, trobant la generosa llotgeta de Pedreguer sempre. En un tres i no res, el seu equip ha sumat tres jocs (30-15), dos d’ells, des del dau. Mitja partida estava ja guanyada sempre que no perderen els papers o es veieren superats per la parella rival, també amb bon cartell en la competició.

I això ha estat a punt de passar, quan Genovés II i Jesús s’han posat el mono de faena i han decidit llençar-se a per una remuntada que haguera sigut èpica. Davant els aplaudiments del públic, i amb la mà esquerra a un 20 per cent del rendiment habitual pels problemes físics en el colze, Genovés II ha esperonat al seu company per a intentar la gesta. Però la parella de Murla ha topat una i altra vegada contra la resistència plantejada per Santi i la capacitat restadora de Puchol II.

Finalment, i després d’un últim intent infructuós de Genovés II amb pilota nova des del dau (55-40), la victòria i els quatre punts han caigut de la banda de Vinalesa, que afronta les semifinals absolutes amb el dipòsit de confiança ple.