Inicio / Professional / Reportatges / ‘Escala i corda’, quan el cine va mirar a la pilota valenciana

‘Escala i corda’, quan el cine va mirar a la pilota valenciana

L’any 2003, el cineasta valencià Jorge Bea va escriure i dirigir una de les poques peces audiovisuals en què la pilota valenciana és protagonista central de l’acció. Es tracta d”Escala i corda’, un curtmetratge protagonitzat pels actors Pep Ricart, Alejandro Morant, Empar Canet i German Montaner.

En la pel·lícula, dos pilotaris accepten un desafiament mà a mà per pura necessitat, encara els motius són ben diferents. Un, Joan Pastor d’Almàssera, tracta de saldar un vell deute. L’altre, Vicent Seguí de Mislata, intenta lliurar al seu fill d’una mort segura a la guerra del Marroc. La conversa que mantenen les dues figures imaginàries just abans d’eixir a jugar és un dels punts forts del film, i reflexa els sentiments quasi mai expressats dels jugadors professionals.

Per al rodatge d”Escala i corda’ es va comptar amb el trinquet de Massamagrell i un bon grapat d’extres procedents del propi món de la vaqueta. Pots intentar reconéixer-los veient tot el curt, que t’oferim a continuació: