Inicio / Amateur / Escala i corda / Primers punts per a Jose Salvador i Marc en la Lliga Promeses i la Lliga 2

Primers punts per a Jose Salvador i Marc en la Lliga Promeses i la Lliga 2

Foto de família amb motiu de la presentació de la Lliga 2 i la Lliga Promeses. Foto: Val Net.

Foto de família amb motiu de la presentació de la Lliga 2 i la Lliga Promeses a Pelayo. Foto: Val Net.

Pelayo va viure este dijous la presentació de tots els jugadors que participaran en la primera edició de la Lliga 2 i la Lliga Promeses Caixa Popular. Dues competicions que es jugaran, tot i que en esta primera edició no ha coincidit l’inici en el temps, en paral·lel a la Lliga o Circuit Professional. Es tracta de donar l’oportunitat als més joves, i als que ja estan a punt de fer el salt al món professional, de tindre assegurades les partides per a anar fent el rodatge i que la gent els conega pels trinquets de la geografia valenciana.

Els 39 pilotaris que participaran, tant en Lliga 2 com en Lliga Promeses, van vestir-se de blanc per tal de fer-se eixa tradicional foto de família quan es dona l’avís de que comença la competició. L’escala de la Catedral va ser el marc escollit per a captar eixa instantània junt a representants de l’entitat patrocinadora Caixa Popular, Pedro López, vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana en l’àrea d’escala i corda, Alfredo Hernando ‘Fredi’, membre de l’empresa Val Net, i Fageca, monitor del CESPIVA, que aporta gran quantitat de jugadors a la Lliga Promeses.

Després de la presentació oficial, la vesprada va continuar amb les dos primeres partides del campionat. La jornada inaugural de la Lliga Promeses va estar protagonitzada pels equips de Martí II, Martí i Sergi, i el de José Salvador, Sacha i Sáez, amb victòria d’estos últims per 60-30. La partida, amb galeries prohibides, va començar amb un anar i vindre per part dels dos equips, que sumaven els tantos de manera alterna, sempre el trio de Martí II per davant. Però en igualar a 25 van ser els de José Salvador els que trencaren una partida dauera, aconseguint posant el marcador 25-30 al seu favor. Els tres jocs que van sumar de manera consecutiva va suposar un punt d’inflexió per als germans Martí i Sergi, que van desaparèixer poc a poc de la partida, i junt amb la brillant actuació de l’escaleter rival i el seu mitger, Sacha, la victòria va caure per als blaus.

L’altre enfrontament a Pelayo va ser el de Ferrer i Herrera contra Marc i Zarzo. Els dos primers, de roig, van començar amb moltíssima força i compenetració, però enfront tenien a una parella que també anava a per totes. De manera similar a la partida que els havia precedit, començaren a sumar jocs de manera alterna, però en posar-se 30 per 25, la partida va girar les tornes i les coses es complicaren molt per a Ferrer i Herrera. Este últim va notar molt la falta de ritme de partides al trinquet, i va ser Ferrer el que començà a tirar de l’equip. Però l’escaleter va acusar, i molt, el desgast físic com a conseqüència de voler jugar-les totes per davant. Poques pilotes va deixar-se al rebot, i amb una partida dura com la que es jugava en eixe moment, li va resultar impossible tenir les suficients forces per a emportar-se la victòria. Finalment, van ser Marc i Zarzo els que aconseguiren guanyar per 60-40.

La competició continua este divendres a la localitat de Sueca. Allí jugaran, en la Lliga Promeses, Ricardo, Néstor i David contra David, Rafa i Naharros. Pel que correspon a la Lliga 2, seran Pablo II i Pepet els que s’enfronten a Carlos, Guillermo i Josep. A partir de les 16:45 hores, segona intensa jornada d’estes dues competicions.