Inicio / Professional / Frontó professional / Titín III també s’acomiadarà de l’afició valenciana

Titín III també s’acomiadarà de l’afició valenciana

Titín III colpeja una pilota amb l'esquerra durant una partida. Foto: Asegarce.com.

Titín III colpeja una pilota amb l’esquerra durant una partida. Foto: Asegarce.com.

Val Net ha anunciat este dissabte a través de la seua pàgina web que el mític pilotari de Tricio (La Rioja) Augusto Ibáñez ‘Titín III’ visitarà València el proper mes d’abril per a enfrontar-se a les màximes figures de la pilota valenciana. L’acord, segons s’explica en la notícia, contempla dos festivals, el dia 17 a El Puig, i el 19 al frontó Barón de Cheste.

Les partides es disputaran amb pilotes de pes intermig, entre els 65 i els 70 grams, i participaran en les mateixes jugadors de la talla de Genovés II o Puchol II. També l’acompanyarà en este comiat de l’afició valenciana Álvaro, que tornarà a vestir-se de blanc excepcionalment, i el veterà davanter d’El Puig Montesa.

Titín III està considerat com un dels més grans de la història de la pilota basca. El passat mes d’octubre es retirava amb una última partida al frontó Adarraga de Logronyo. Tancava així 22 anys en l’elit del frontó basc, període en el qual ha sumat tots els títols possibles.

La seua particular forma de jugar, basada en trencar els cànons i en buscar l’espectacularitat, va revolucionar el frontó a mà a mitjans dels anys 90. Titín III era un dels pilotaris més valorats i s’ha publicat que cobrava 3.000 euros per partida. Hi hagué temporades que se’l reclamava tant que arribà a disputar més de 100 partides.

La seua presència als cartells fou sempre garantia de graderies plenes i espectacle a la canxa. Per primera vegada, els aficionats valencians podran gaudir d’un dels més grans de la història.