Inicio / Amateur / Escoles / Comença Pilota a l’Escola 2014-2015

Comença Pilota a l’Escola 2014-2015

Centenars de xiquets participants en una de les jornades de cloenda del programa Pilota a l'Escola. Foto: FPV.

Centenars de xiquets participants en una de les jornades de cloenda del programa Pilota a l’Escola. Foto: FPV.

Una nova edició del Projecte d’Innovació Educativa ‘Pilota a l’Escola’, realitzat conjuntament entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports i la Federació de Pilota Valenciana, està a punt d’iniciar-se, la corresponent al curs 2014-2015. Fins a la data, des de l’edició del 2005-2006, amb ell s’ha arribat a més de 50.000 xiquets i xiquetes de tota la Comunitat Valenciana, que han practicat l’esport en les instal·lacions esportives del centre i, fins i tot en el cas dels de nova construcció, en les instal·lacions específiques de pilota valenciana.

‘Pilota a l’Escola’ comença el proper dilluns amb la inauguració oficial del projecte per part del president de la Generalitat, Alberto Fabra, al col·legi Federico García Sanchiz d’Alzira, en el que participaran els alumnes de quart i cinquè de Primària i que, a més, en este dia rebran la visita de la major part dels tècnics i pilotaris que participen en el projecte: Álvaro Navarro, Fageca, Pedro López, Víctor, Félix, Tino, Moro, Coeter I, Ricard i Moncho, entre altres.

L’inici del programa arriba després de que bona part dels docents que han d’impartir les sessions s’hagen format al llarg de les últimes setmanes.

El Federico García Sanchiz d’Alzira és un col·legi de recent construcció en què es disposa d’una pista de galotxetes, un minitrinquet i un frontó, i que forma part de la xarxa de centres promotors de l’activitat física i l’esport de la Conselleria (CEPAFE).

En esta novena edició es van a portar a terme un total de 265 sessions pels col·legis de tota la Comunitat Valenciana, i una competició interescolar entre abril i maig, la qual cosa permetrà que es continue donant a conéixer l’esport autòcton entre la comunitat escolar.