Inicio / Professional / Escala i corda professional / Imparables Pere Roc II, Dani i Monrabal

Imparables Pere Roc II, Dani i Monrabal

Dani colpeja la pilota davant de Pere Roc II durant la final de la segona ronda del Circuit Professional a Vila-real. Foto: Val Net.

Dani colpeja la pilota davant de Pere Roc II durant la final de la segona ronda del Circuit Professional a Vila-real. Foto: Val Net.

No hi ha qui pare al trio de Benidorm. Pere Roc II, Dani i Monrabal s’han proclamat este divendres campions de la segona ronda del Circuit Professional després d’imposar-se en la final celebrada a Vila-real davant Genovés II i Jesús (Murla). El duel, emocionant, espectacular, amb alternatives i colps magistrals a un costat i altre de la corda, s’ha resolt per un ajustat 60-50 que provoca un repartiment de punts just.

Tal volta la recompensa obtinguda per la parella els haja sabut a poc. Lògic si es té en compte que han fet front amb garanties a un trio en ratxa a un trinquet lent, gran i pesat com Vila-real. Jose Cabanes ha demostrat que hui és un escaleter fort, segur i aconseguidor de quinzes des de posicions molt allunyades de la corda. De fet, en molts trams de la partida, el trio rival l’ha evitat per a buscar a Jesús, letal en alguns colps, però poc precís en altres. No errava, però al de Silla li costava fer el quinze i donava rebots a colp. I això ha acabat pesant en la parella.

Del trio s’han de destacar els valors que els han fet forts en estes sis victòries que ja sumen, i que este divendres han quedat patents. Solidesa darrere, amb un Rodrigo capaç de fer nombrosos quinzes de pacte amb el seu dau per davant amb l’esquerra. Mestratge i direcció al mig, amb Dani orientant als companys, eficaç tant restant en defensa com atacant. Tal volta haja perdut un blau, però el cap li funciona amb tanta clarividència com sempre. I a la punta, Monrabal, un autèntic maldecap per als rivals que en el moment clau no ha defraudat.

Reacció ràpida
Les travesses a Vila-real han començat afavorint a la parella, que eixia al rest, però prompte han girat 180 graus quan Pere Roc II ha anotat el primer joc amb molts quinzes directes des del dau. A partir d’este moment, ambdós equips feien bones les seues primeres pilotades, fins que s’ha arribat al 25-25 i Genovés II i Jesús sumaven des del rest i es posaven per davant per primera vegada (30-25).

Pareixia que la partida canviava de rumb, però en la represa Pere Roc II i els seus li tornaven el colp a la parella amb una reacció ràpida i sumaven des de la part teòricament més complexa a Vila-real quan es juga amb galeries prohibides (30-30). La reacció donava impuls al trio, que aconseguia dos jocs més (40-30) que encenien les alarmes de la parella, obligada a remuntar amb el vent en contra.

Però Genovés II i Jesús no es donaven per vençuts i igualaven a 40, just abans que el trio sumara altra tacada, en esta ocasió, de tres jocs (55-40) que els deixaven la victòria a només uns pocs quinzes. El públic agraïa als pilotaris l’esforç amb sentides i llargues ovacions i ambdós equips protagonitzaven punts eterns que feien les delícies del respectable.

Encara hi ha hagut altra remuntada del duet de Murla, que ha estat molt a prop d’igualar a 55. Però les seues forces han arribat fins al 50-55 abans que Pere Roc II i els seus tancaren l’últim quinze i s’abraçaren després d’un triomf que els consolida com els més ferms candidats al títol.