Inicio / Professional / Escala i corda professional / Cervera penja els guants

Cervera penja els guants

Cervera es quadra per a colpejar de bot de braç durant una partida. Foto: Frediesport.

Cervera es quadra per a colpejar de bot de braç durant una partida. Foto: Frediesport.

L’escaleter d’Alaquàs Vicent cervera Chust, conegut al trinquet com Cervera, ha decidit penjar els guants i retirar-se del món professional. L’exquisit jugador de l’Horta, considerat com un dels millors reboters de les últimes dècades, diu adéu a l’elit de la pilota valenciana als 45 anys i deixa enrere una llarga trajectòria de 20 anys, tal i com avança este dimecres el diari Levante-EMV.

Cervera ha estat un jugador apreciat pels aficionats amb gust pel joc clàssic. Sense un braç excessivament poderós, el rest es va fer un lloc en l’elit gràcies a una tècnica depurada i el domini d’un ampli ventall de colps. La jugada més espectacular d’este jugador ha estat, malgrat eixe control de totes les pegades, el rebot. Fins als últims temps de la seua carrera, Cervera ha conservat eixa classe que li ha permès enfrontar-se amb totals garanties a pilotaris més joves i més forts que ell.

El d’Alaquàs ha sigut també un jugador polivalent que s’ha adaptat a la perfecció a altres modalitats, encara que on més ha destacat, a més de en l’escala i corda, ha sigut en el frontó. El tacte de pilota i l’instint a l’hora de col·locar-se li han permès jugar tant a la part de darrere com en els quadres alegres. Dues mans hàbils, bona volea i bot de braç, però també una palma i un manró solvents i fins i tot ofensius, han sigut marca de la casa en Cervera.

El seu palmarés està esguitat de triomfs en els tornejos curts més prestigiosos, però a Cervera li ha quedat l’espineta clavada de no haver aconseguit alguna Lliga Professional. Va estar molt a prop d’aconseguir-ho formant parella amb Solaz l’any 2002. Ell i el mitger de Pelayo formaven un duet quasi invencible que només el millor Álvaro i un Tino en plenitud van poder derrotar en la gran final disputada a Pelayo.

El seu joc preciosista, no basat en la força, a més d’una bona preparació, li han permès perllongar la seua carrera esportiva molt més enllà del que ho fan habitualment els pilotaris. El món del trinquet perd un dels escaleters més espectaculars que espera poder ensenyar tot el que porta dins a les futures generacions de reboters.