Inicio / Professional / Raspall professional / Marrahí guanya una emocionant final de l’Individual de raspall

Marrahí guanya una emocionant final de l’Individual de raspall

Marrahí es prepara per a colpejar una pilota durant la final de l'Individual 2014 al trinquet de Bellreguard. Foto: Frediesport.

Marrahí es prepara per a colpejar una pilota durant la final de l’Individual 2014 al trinquet de Bellreguard. Foto: Frediesport.

L’Individual de raspall ha anat a parar finalment a mans de Marrahí, que s’ha imposat este dissabte en la partida que decidia al títol contra un combatiu Pepe. El duel, resolt per un ajustat 25-15, ha oferit grans intercanvis de colps i no ha estat exempt d’incertesa i alternatives. El trinquet de Bellreguard, seu de la gran final, ha registrat un ple absolut amb una afició entregada a dos gladiadors de la pilota.

D’entrada, els pronòstics afavorien clarament a Marrahí. La pegada del de Villanueva de Castellón feia pensar als espectadors, fins i tot, en un triomf ràpid, sensació alimentada després de la reballà, en què el pilotari de roig ha guanyat i ha triat eixir al dau. Marrahí anotava el primer joc, i també el segon (15-5), ja des del rest, després d’alçar un val net de Pepe, que havia aconseguit els tres primers quinzes de treta directa.

Amb el 15-5 en el marcador, el campió es veia molt a prop del títol i celebrava la consecució del joc com si tinguera mitja victòria a la butxaca. Una sensació legítima, ja que Pepe encara no havia esclatat a jugar. Tot i això, el de La Llosa de Ranes mostrava solvència en l’intercanvi de colps, quan acorralava a Marrahí i el feia patir.

El tercer joc ha estat el punt d’inflexió de la partida, i el que ha donat ales a Pepe. Després el val a la part del rest, xafava una pilota i no aprofitava el bon començament del parcial. Tot i això, redreçava el rumb i al segon val de què disposava, sumava el tanto per a acostar-se al seu rival (10-15).

Pepe no pot contindre les llàgrimes al recollir el trofeu de subcampió individual. Foto: Frediesport.

Pepe no pot contindre les llàgrimes al recollir el trofeu de subcampió individual. Foto: Frediesport.

Malgrat la resistència de Pepe, Marrahí anotava el següent joc, també des del rest, que el posava a només uns pocs quinzes de la victòria (20-10). El campió realitzava diferents canvis de pilota per a marejar al contrari, a la recerca de l’esfera que li anara millor a la seua treta. Pepe es resistia però queia i passava a restar contra la millor treta del panorama professional. La final pareixia sentenciada.

Però la partida encara havia d’oferir més emocions. Amb els dos pilotaris al límit de les seues possibilitats físiques i el públic absolutament entregat davant la generositat dels dos gladiadors, Pepe feia el més difícil, trencar el dau de Marrahí i posar el 15-20 i passar al dau. La partida podia donar una volta de 180 graus. Marrahí no trobava el lloc i era Pepe qui es trobava amb major confiança.

En l’últim joc, Pepe començava bé, amb un val i 15 que feia pensar en la igualada a 20. Però Marrahí, traient forces d’on no en quedaven, aconseguia la igualada a dos i fins i tot gaudia del primer val i ‘lo altre’ per a sentenciar.

Pepe es resistia, i arribava la jugada polèmica de la vesprada, quan Marrahí jugava una pilota de forma poc ortodoxa, des del pouet, amb l’esquerra. El campió no donava la falta, i Pepe reclamava que era quinze seu. Però el jutge no havia marcat res i, per tant, s’havia de seguir jugant. La pilota li quedava després morta a Pepe, que intentava recolzar-se en la careta i buscar l’esquerra de Marrahí, però enganxava la vaqueta i la tirava a l’escala, deixant una parada molt franca per a Marrahí, que finalitzava el quinze.

La jugada provocava protestes del públic, que s’han mantingut fins i tot en l’entrega de trofeus. Uns instants després de l’incident, Marrahi tancava la final i aconseguia el seu primer títol de l’Individual.

Marrahí alça el títol que l'acredita com a campió individual de 2014. Foto: Frediesport.

Marrahí alça el títol que l’acredita com a campió individual de 2014. Foto: Frediesport.

El desè campió
Marrahí aconsegueix als 24 anys erigir-se en el número u del raspall i en el pilotari de referència de l’especialitat. El 2014 ha sigut el seu gran any, ja que al títol del mà a mà ha de sumar el de la Lliga de raspall, aconseguit el passat mes de juliol. El potent pilotari de Villanueva de Castellón recull el testimoni de Coeter II, campió de 2013.

Marrahí és el desè campió individual de la història del raspall, i se suma a la llista que formen Pepito, Diego, Coeter I, Pasqual II, Juan, Carlos, Gorxa, Waldo i Coeter II.