Inicio / Professional / Raspall professional / Inèdita i sorprenent final de joves a Bellreguard

Inèdita i sorprenent final de joves a Bellreguard

Marrahí raspa una pilota durant les semifinals de l'Individual de raspall a Piles. Foto: Frediesport.

Marrahí raspa una pilota durant les semifinals de l’Individual de raspall a Piles. Foto: Frediesport.

El trinquet de Bellreguard acull este dissabte (18.30 hores) la gran final del XXVIII Campionat Individual de Raspall – Trofeu President de la Generalitat Valenciana 2014. La final enfrontarà a Marrahí de Villanueva de Castellón contra Pepe de la Llosa de Ranes, en una final entre dos jugadors jóves que mai havien arribat a la partida final del mà a mà.

Es tracta d’una final que no era esperada pels aficionats, però per això no serà menys emocionant i atractiva, ja que ambdós protagonistes estan en un gran estat de forma i han augmentat el seu rendiment en els últimes setmanes, arribant els dos a esta gran final en el millor moment de la seua trajectòria esportiva. Esta partida no té cap precedent, ja que els dos jugadors mai s’han enfrontat en un duel oficial mà a mà, per la qual cosa existix encara major emoció per saber com s’adaptarà cada jugador al joc del seu oponent. La final serà televisada per Levante TV i s’emetrà en diferit el diumenge 4 de gener, a partir de les 16:00 hores.

Marrahí s’ha mostrat intractable durant tota la competició. El rest de 24 anys de Villanueva de Castellón, i que partia com a cap de sèrie en la competició, va iniciar la seua participació enfrontant-se a l’actual subcampió del torneig, Moncho de Manuel, a qui va guanyar per 25-10 en una partida en què va ser clar dominador. En semifinals es va enfrontar a Moltó de Barxeta, que disputava la seua tercera semifinal consecutiva, i al que va guanyar per 25 a 20, en una partida que serà recordada per tots els espectadors, ja que va ser molt igualada, amb constants canvis en el marcador, i es va decidir en l’últim joc per la qualitat d’un gran jugador com Marrahí.

En la seua segona participació en l’Individual, Marrahí intentarà aconseguir el seu primer campionat i d’esta manera sumar el doblet en esta temporada 2014, en la que ja s’ha proclamat campió de la Lliga Professional per equips. Durant esta temporada també ha aconseguit altres títols com el trofeu Gregori Maians, el trofeu Filósofo i el subcampionat del trofeu Mancomunitat de la Costera. El seu palmarés es completa amb el Trofeu d’Hivern de 2013.

Julio Marrahí intentarà en esta final imposar el seu joc basat en el seu potent traure i en la seua pegada com ha fet durant els seus anteriors partides del campionat. Un joc intens i ràpid, en el que el de Villanueva de Castellón se sent molt còmode.

Pepe colpeja de bot de braç durant una partida a Bellreguard. Foto: FPV.

Pepe colpeja de bot de braç durant una partida a Bellreguard. Foto: FPV.

Després del seu gran partida de semifinals, el rest arriba amb gran confiança a la final i sabedor que si juga al nivell de semifinals té moltes possibilitats d’aconseguir la victòria. En els últims mesos el seu preparador físic, Luis Ortiz, l´ha ajudat a modelar eixa força i caràcter amb la seua ajuda per a continuar millorant.Pepe buscarà aprofitar el seu gran moment de forma per a aconseguir la glòria. El rest de 22 anys de la Llosa de Ranes ha anat superant rondes davant de grans jugadors com Waldo, que es va retirar, i Coeter II, que han sigut els dominadors de l’Individual en els últims anys, ja que entre els dos han aconseguit guanyar els últims 11 campionats disputats.

En la seua tercera participació en l’Individual Professional intentarà aconseguir el seu primer campionat i augmentar d’esta manera el seu palmarés, en el que ja compta amb el Màster Generalitat Valenciana 2013, l’Individual sub-23 de raspall 2012 i el subcampionat de la Lliga Professional 2013.

El jugador de la Llosa de Ranes no partia com a cap de sèrie en la competició i va iniciar el seu camí en l’Individual en octaus de final enfront de Ricard de Villanueva de Castellón, a qui va guanyar 25-5. En quarts de final havia d’enfrontar-se a Waldo d’Oliva, però el deu vegades campió de l’Individual va decidir no participar en la partida a última hora. Finalment, en semifinals es va enfrontar al defensor del títol, Coeter II a què va guanyar per 25-15, en una partida molt igualada en la que va portar la iniciativa en tot moment.

Pepe demanava el passat dimarts, durant la presentació de la final, disculpes a Paco Coeter i a tota l’afició en general si la seua actitud no va ser la més adequada en algun moment de la seua semifinal. A més, el rest afegia que no té paraules per a definir com se sent després d’arribar a la gran final, un èxit darrere del qual s’amaguen moltes hores de treball.

Pepe també remarcava que el seu rival es troba en un gran estat de forma i que és molt difícil de batre. Malgrat açò, intentarà “posar-li-ho difícil i aconseguir la victòria”, ja que per a ell “és un sonni disputar esta final”. Finalment, el de La Llosa agraïa a la seua família i especialment al seu germà el seu suport, ja que este va ser per qui va començar a jugar. Pepe també te al seu costat a Salva Soler, preparador físic, amb el que també ha format un gran equip.