Inicio / Professional / Reportatges / A Mà Pilota vincula l’acord a la inclusió de tots els raspadors

A Mà Pilota vincula l’acord a la inclusió de tots els raspadors

Daniel Sanjuán, José Luis López oi Alfredo Hernando 'Fredi', durant l'assemblea informativa del nou comité de professionals a Genovés. Foto: FPV.

Daniel Sanjuán, José Luis López oi Alfredo Hernando ‘Fredi’, durant l’assemblea informativa del nou comité de professionals a Genovés. Foto: FPV.

Durant els últims dies s’han intensificat les negociacions per a la configuració definitiva del nou comitè de professionals promogut per la Federació de Pilota Valenciana (FPV) i l’empresari i president d’honor de l’entitat, José Luis López. L’assemblea informativa celebrada el passat dissabte a Genovés ha donat l’empenta definitiva a la nova organització, que controlarà tots els fons, públics i privats, destinats al món professional de l’escala i corda i el raspall que aportaran tant la Federació de Pilota Valenciana com Val Net i els diferents trinquets de les dues modalitats.

Un dels punts de conflicte més difícils de salvar es trobava en la situació contractual dels raspadors que havien signat convenis a principis de setembre amb A Mà Pilota. Segons ha pogut saber Pilotavalenciana.com, les converses entre la FPV i el club creat per Waldo, Ramón Ramos i Joan Morant van per bon camí. A Mà Pilota hauria oferit facilitats per a rescindir els convenis amb els jugadors, sempre que s’incloga a tots els raspadors dins de l’agenda que gestionarà Val Net amb la supervisió del nou comitè. Waldo i els seus socis han expressat estos dies la seua voluntat de “no perjudicar als pilotaris”.

Tots, no obstant això, no podran entrar en nòmina ja que el pressupost, asseguren les parts, estaria limitat a entre 14 i 16 jugadors de raspall. Per tant, alguns hauran d’anar a jornal, però sí que se’ls garantirà un nombre de partides suficient. Ara tot queda a expenses de la negociació entre els pilotaris i la pròpia Val Net, que s’espera fructifiquen en els pròxims dies, ja que la data prevista per a l’inici de l’activitat del comitè és l’1 de gener de 2015.

Quant a les negociacions en el camp de l’escala i corda, des de Val Net s’assegura que van per bon camí, i que la gran majoria de jugadors ja han renovat els seus contractes amb l’empresa amb seu a Silla. Es xifra en un 80 per cent les renovacions aconseguides. Amb la liquiditat que ha oferit la pòlissa subscrita per José Luis López s’ha pogut millorar la situació contractual dels jugadors amb millors resultats esportius de la passada campanya, cas de Soro III, Fageca, Puchol II i Raúl, entre d’altres. També en el cas de l’escala i corda s’han quedat alguns jugadors fora de la nòmina.

Fonts federatives expliquen que un dels objectius del comitè serà aconseguir nous patrocinis que permeten incrementar el nombre de jugadors en nòmina d’una i altra especialitat.