Inicio / Amateur / Reportatge / El Centre de Dia Sant Pau acull una mostra d’imatges de pilota valenciana

El Centre de Dia Sant Pau acull una mostra d’imatges de pilota valenciana

Una de les dones del centre jugant a raspall durant la III Jornada de Pilota a mà.

Una de les dones del centre jugant a raspall durant la III Jornada de Pilota a mà.

El Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) i Centre de Dia Sant Pau de València acollirà una exposició fotogràfica de pilota valenciana des d’este divendres fins al pròxim 5 de gener. Es tracta d’una mostra d’imatges dels seus pilotaris mentre jugaven a frontó i raspall en la III Jornada de pilota a mà, que es va celebrar el passat 10 d’octubre al poliesportiu de Natzaret amb motiu del dia mundial de la salut mental. El Museu d’Etnologia de València i el Museu de la Pilota de Genovés han cedit també dos làmines per a l’exposició, que es podrà visitar al carrer Sant Pau 9 de la ciutat de València.

Un monitor ajuda a un dels alumnes a preparar-se la mà.

Un monitor ajuda a un dels alumnes a preparar-se la mà.

Des del CRIS i Centre de dia destaquen la pilota valenciana com un joc als seus orígens emprat per al divertiment i un autèntic atractiu de passions per als qui la practiquen. A més, des de fa quatre anys, tots els divendres porten a terme el seu taller de pilota valenciana en què participen cada vegada més membres del centre, que atén a persones que pateixen trastorns mentals greus. Amb il·lusió preparen projectes, jornades, i nous treballs per tal que el nostre esport autòcton siga una realitat a l’abast de tots, com estan demostrant dia darrere dia. Com asseguren des del centre “no hi ha barreres ni fronteres quan ens proposem un objectiu i entre tots ens donem suport per assolir-lo”.

L’any 2015 es complirà el cinquè aniversari des de que van començar la llavor d’emprar la pilota valenciana com a un dels mètodes per millorar moltes capacitats dels homes i dones que formen part d’estos centres. Beneficis psicomotrius, d’orientació, millores en la vessant social de les seues vides com la integració, entre altres molts aspectes. Els monitors treballen de valent per a que, a través de la pilota, puguen disfrutar i viure d’una altra manera la seua vida i la relació amb els companys. A més, lluiten per a poder fer realitat el seu somni de crear una competició amb altres CRIS i dur a terme una trobada amb altres clubs de la geografia espanyola.

Sense cap dubte, l’exposició fotogràfica és una bona iniciativa per a donar a conèixer la seua meravellosa tasca. Les imatge exposades han sigut cedides per Juan Rodrigo Legua, Dani Arnau i Ricardo Monsoriu.