Inicio / Professional / Reportatges / Sis claus per a entendre la nova pilota valenciana professional

Sis claus per a entendre la nova pilota valenciana professional

José Luis López (assegut el segon per l'esquerra) a la llotgeta de baix de la Ciutat de la Pilota durant la final del Circuit Bancaixa 2013-2014. Foto: Frediesport.

José Luis López (assegut el segon per l’esquerra) a la llotgeta de baix de la Ciutat de la Pilota durant la final del Circuit Bancaixa 2013-2014. Foto: Frediesport.

A partir del proper 1 de gener, la pilota valenciana professional enceta una nova etapa. Quan es compleixen 10 anys del naixement de l’empresa Val Net, que va fitxar en els seus inicis a tots els jugadors professionals d’escala i corda, l’estructura de negoci de l’esport autòcton havia arribat a un punt de col·lapse. L’entrada del mecenes de la pilota José Luis López és la solució que han trobat de manera conjunta la Federació de Pilota Valenciana (FPV), les institucions, i la pròpia Val Net. Les claus de l’operació amb les dades que ha pogut recopilar Pilotavalenciana.com són les següents.

1. Com s’ha arribat a esta situació?
El principal motiu del canvi en l’estructura de la pilota professional i en els mecanismes de pressa de decisions està motivat per la caiguda del principal patrocini de l’escala i corda i un dels més importants del raspall: el de la Fundació Bancaixa. Els més de 400.000 euros anuals que va arribar a injectar l’obra social de la desapareguda Bancaixa han sigut la base del creixement dels últims 25 anys. Quan els diners s’han esfumat, i davant la crisi en la inversió publicitària en un esport que, a més, s’ha quedat sense una plataforma televisiva massiva, tota l’estructura ha trontollat. La Generalitat va assumir en el seu dia el finançament de les principals competicions professionals, però el retard en l’arribada de les subvencions havia provocat, al seu torn, que els jugadors no cobraren al dia. En l’últim any, les nòmines els han arribat de manera intermitent i irregular.

2. Qui és José Luis López i com ajuda a la pilota?
José Luis López és un empresari del sector de la distribució editorial que ha sigut mecenes d’innombrables iniciatives relacionades amb la pilota valenciana. Fou president de la Confederació Internacional i gràcies, en bona part, al seu impuls, s’han celebrat mundials i campionats europeus. Amb la seua ajuda va nàixer el Campionat Faller, artífex de la reconciliació de la ciutat de València i els seus habitants amb la pilota valenciana aprofitant el potencial social i popular de les Falles. Actualment ajuda en la programació de partides de raspall setmanals tots els divendres al trinquet de Genovés. És un habitual de les llotgetes; un postor fort i generós en propines. Ell mateix ha subscrit una pòlissa personal de 500.000 euros que, segons indiquen fonts properes a la negociació, treurà del bloqueig al món professional mentre arriben les subvencions. Els pilotaris d’escala i corda ja han cobrat totes les nòmines pendents, i Val Net només els deu una part dels premis dels últims mesos.

Daniel Sanjuán, president de la FPV. Foto: FPV.

Daniel Sanjuán, president de la FPV. Foto: FPV.

3. Què passarà a partir de l’1 de gener de 2015?
Tal i com publicava este dilluns el diari Levante-EMV, es crearà un comitè federatiu format per tots els estaments implicats en la pilota valenciana professional. Hi haurà, segons les primeres informacions, un representant de la FPV, un dels trinqueters del raspall, altre dels trinqueters de l’escala i corda, un representant dels jugadors de cada modalitat, i un representant de Val Net. També s’ha parlat de que hi haurà representació de les institucions que patrocinen les grans competicions, és a dir, la Diputació de València i la Generalitat. El comitè realitzarà un seguiment exhaustiu de tots els moviments de gestió de la pilota professional, que estarà en mans de Val Net. S’assegura que els comptes seran públics. Totes les parts (Val Net, FPV i José Luis López) tindran accés al compte bancari conjunt on s’ingressaran les ajudes i patrocinis privats que aporten tant l’empresa com la FPV. José Luis López no aporta el mig milió d’euros a fons perdut. L’empresari ha subscrit la pòlissa per a avançar els diners i que els pilotaris cobren al dia, i el recuperarà quan arriben les ajudes.

4. Quant aporta cadascú al pot comú?
Segons expliquen fonts de la negociació, que encara està en marxa, el repartiment dels fons que nodriran l’activitat del comitè i de Val Net serà el següent: Un 30% del total l’aportarà Val Net amb els patrocinis i acords que manté actualment amb empreses com Savipecho o Bankia, institucions com la Universitat de València, o ajuntaments i mancomunitats, com els que patrocinen els tornejos curts, els equips del Circuit Professional, o que contracten partides de festes. Altre 35% correspon a l’aportació anual prevista dels trinquets, tant del raspall com de l’escala i corda. Per últim, l’altre 35% correspon a les ajudes públiques per a la celebració de competicions com el Circuit Professional o els individuals de raspall i escala i corda, així com la Lliga de raspall. El total rondaria, segons les mateixes fonts, el milió d’euros.

5. Per què s’ha triat a Val Net com a gestora del món professional?
Des de la Federació de Pilota Valenciana s’ha al·ludit a l’experiència en la gestió de Val Net per a adjudicar-li el funcionament diari de la pilota valenciana professional, fins i tot del raspall, una modalitat en la qual no havia entrat de ple fins ara. La decisió, com és lògic, no ha caigut bé en altra iniciativa nascuda el passat mes de setembre, A Mà Pilota, que va expressar la seua disconformitat este dilluns a través d’un comunicat de premsa. El motiu d’haver deixat a A Mà Pilota al marge ha estat la nul·la aportació econòmica que podia fer la iniciativa, s’explica des de dins de la negociació. Si A Mà Pilota haguera aportat algun patrocini de rellevància al pot comú, s’haguera comptat amb ells, afegeixen diferents actors de la creació del nou comitè.

6. Quants pilotaris formaran part del projecte?
Les primeres informacions aparegudes al respecte de la creació del comitè feien referència a 18 pilotaris d’escala i corda i 14 de raspall. Però el nombre podria variar ja que les negociacions continuen obertes, especialment, en el cas del raspall. El conflicte es troba en que moltes de les primeres figures de l’especialitat tenen signat un conveni amb A Mà Pilota. Tot i això, Pilotavalenciana.com ha pogut saber que alguns d’ells també han arribat a un acord amb Val Net, que els ha oferit un dels seus anhels històrics: cotitzar a la Seguretat Social com a professionals, un avantatge que A Mà Pilota no els oferia. Alguns dels raspadors que es van quedar fora del projecte encapçalat per Waldo han acceptat l’oferta de Val Net. S’ha publicat que se li ha oferit a Waldo entrar a formar part de la coordinació de l’àrea de raspall, a més de com a jugador, però este extrem no està confirmat per les parts. El 10 vegades campió individual ha expressat a través de les xarxes socials la seua negativa a acceptar esta hipotètica oferta.