Inicio / Amateur / Galotxa / Borbotó aconsegueix el primer Edicom en la història del seu club

Borbotó aconsegueix el primer Edicom en la història del seu club

Els equips de Borbotó i Quart de les Valls junt a les autoritats en l'entrega dels trofeus. Foto: FPV.

Els equips de Borbotó i Quart de les Valls junt a les autoritats en l’entrega dels trofeus. Foto: FPV.

L’equip de Sanfrancisco Borbotó ha guanyat a l’equip de CPV Quart de les Valls per 70 a 50 el Campionat Interpobles de Galotxa,Trofeu Edicom 2014, de primera categoria. La partida s’ha celebrat al carrer de pilota de Meliana, ple de gom a gom per part d’aficionats dels equips finalistes, amb un ambient de luxe. Als prolegòmens de la partida, el jugador local Víctor Bueno ha sigut homenatjat per part de l’Ajuntament de Meliana, que li ha regalat un quadre com a record i li ha anunciat que a partir d’ara recolzarà la seua carrera esportiva.

Han jugat per Sanfrancisco Borbotó: Martí, Jose, Castelló i Martí II, mentre que per Quart de les Valls: Montesa, el Xato, Castillejo i Bervis. Els inicis de la partida han sigut molt igualats, i de gran emoció entre les dues aficions. El punt d’inflexió s’ha produit en el moment en que Borbotó se’n ha anat per davant i ha encarrilat un 40 per 25. La joventut i la potència de Borbotó ha començat a minvar les forces dels jugadors de Quart de les Valls, que han tingut amb en el factor canxa un altre repte important. Han igualat fins a 50 però, a la fi, Borbotó s’ha emportat la final amb la directa posada. No obstant, el Trofeu Edicom, a la regularitat del Campionat fou per a Quart.

Pel que fa a la partida dels juvenils s’han enfrontat els vigents campions, Electrofassar Massalfassar, davant el novells CPV Quart de les Valls. S’han avançat els blaus inicialment fins a tindre 20 per 5, però han començat a reaccionar a poc a poc els de l’Horta Nord fins a aconseguir una igualada a 25. Sens dubte una partida vibrant. Els quatre jocs seguits de Massalfassar han sigut la clau de la partida. Tot i les ganes de Quart de les Valls, Electrofassar ha anat traient els jocs fins a anotar el 50 per 40 definitiu. El joc d’Álvaro Gimeno ha sigut determinant. Han lliurant els trofeus l’alcaldessa de Quart de les Valls, el vicepresident de la FPV, el regidor d’esports de Massalfassar i el gerent d’Edicom.

Grans finals de l’Intepoble de galotxa
La partida que va inaugurar, la vesprada del dissabte, el cap de setmana de finals de l’Edicom va ser la corresponent a Segona categoria, a la qual Caixa Popular Meliana C va aconseguir una contundent victòria, 70 per 25, davant Ajuntament Beniparrell C. A continuació es va disputar la final de Tercera, que es va emportar l’Ovocity Marquesat per 70-35 davant Caixa Popular Meliana E. La vesprada es va tancar amb la final de la categoria Sènior Independent, que va caure del costat de CPV Foios D, que va guanyar 70 per 20 a Caixa Popular Meliana F.