Inicio / Amateur / Frontó / Adrián de Quart de Poblet regna en el frontó valencià

Adrián de Quart de Poblet regna en el frontó valencià

Adrián de Quart de Poblet i Pasqual de La Pobla de Vallbona posen amb les autoritats després de l'entrega de trofeus al frontó Barón de Cheste. Foto: FPV.

Adrián de Quart de Poblet i Pasqual de La Pobla de Vallbona posen amb les autoritats després de l’entrega de trofeus al frontó Barón de Cheste. Foto: FPV.

El frontó valencià té nou rei. El jove de Quart de Poblet Adrián Benito es coronava este diumenge com a nou dominador de la modalitat de les tres parets. Vencia en la final de l’Individual a Pasqual de la Pobla, tot un veterà en estos combats, per un resultat de 41 a 24.

Així, doncs, Adrián es fa amb el ceptre en el Trofeu President de la Generalitat, en la seua categoria especial, que li durarà, com poc, tota esta temporada que té per davant. D’esta manera, el jove jugador aconseguix desfer-se del mal sabor de boca de les últimes dos finals oficials que disputava, la de l’individual de l’any passat, en la que queia precisament contra el jugador de La Pobla, i la final del Parelles, en la que formava amb Lemay i, en este cas, perdien contra l’equip de Museros.

La final va estar dominada en tot moment per Adrián, que aconseguia desplegar tot el seu potencial, amb ambdós mans, tant per dalt com per baix amb una exhibició de joc i físic. Des d’un inici el jugador de Quart es mostrava pletòric de forces així com de confiança, plasmant un brillant i intel·ligent joc entre les tres parets del Barón de Cheste.

Per la seua banda, Pasqual no donava la imatge a què té acostumats als espectadors, a més, quan la partida estava 20 a 10 patia una caiguda que el deixava quasi de manera definitiva fora de la final. Així doncs, després d’una hora i quart aproximadament, concloïa l’envit, emportant-se Adrián el trofeu que l’acreditava com a campió.

Adrián es fonia en una emotiva abraçada amb son pare, Aurelio, un enamorat de la modalitat, després de l’últim punt de la partida.

Les autoritats encarregades d’entregar els trofeus eren, Juan Medina, regidor d’Esports de Quart de Poblet, Francisco Fortea, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cheste, David Doménech, alcalde de la mateixa localitat, i Daniel Novejarque, Vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana i responsable de l’àrea de frontó.

A més de la final de la categoria Especial i com prèvia a esta, es disputava un interessant duel mà a mà, entre dos dels millors especialistes d’esta modalitat, Adrián de Museros i Alejandro de Paterna. En esta partida en què es van veure pilotades de gran qualitat per ambdós s’imposava Adrián per 41 a 33.