Inicio / Professional / Escala i corda professional / Bankia, nou patrocinador del Circuit Professional

Bankia, nou patrocinador del Circuit Professional

Fredi i Miguel Capdevila posen a la seu de Bankia a València després de signar l'acord entre l'entitat financera i Val Net. Foto: Bankia.

Bankia i Val Net han arribat a un acord pel qual l’entitat passarà a formar part dels patrocinadors del Circuit Professional, que comença este divendres al trinquet de Genovés. L’entitat, producte de la fusió entre Caja Madrid i Bancaixa, i que fins l’any passat finançava bona part de les competicions professionals de raspall i escala i corda, ha publicat este dijous un comunicat en què dóna a conèixer les motivacions del patrocini.

L’acord ha estat signat per Miguel Capdevila, director territorial de Bankia, i Alfredo Hernando ‘Fredi’, directiu de Val Net. En la nota feta pública, Bankia afirma que el Circuit Professional és “la competició per equips més important de la pilota valenciana” i el campionat “més prestigiós i popular”. “Des que es va crear la Lliga -continua la nota- s’han jugat 23 edicions, cosa que ha suposat una gran dinamització de la pràctica d’este esport en el món professional i amateur”. L’entitat també posa en valor la vigència de la pilota durant més de huit segles a terres valencianes, així com el fet que haja sigut el primer esport declarat Bé d’Interès Cultural de banda de la Generalitat Valenciana.

El Circuit Professional comença este divendres al trinquet de Genovés, amb el duel que enfrontarà a Miguel i Raúl contra León, Pere i Carlos. L’inici de la partida està previst per a les 18.30 hores. Abans hi haurà un homenatge promogut per l’ajuntament de Genovés i el Museu de la Pilota a Álvaro, que anunciava la seua retirada la setmana passada. També es portarà a terme la presentació oficial de tots els equips participants.