Inicio / Professional / Raspall professional / Fumata blanca en l’Individual de raspall

Fumata blanca en l’Individual de raspall

Coeter II raspa una pilota durant la final de l'Individual de l'any passat a Piles. Foto: Frediesport.

Coeter II raspa una pilota durant la final de l’Individual de l’any passat a Piles. Foto: Frediesport.

L’Individual de raspall – Trofeu President de la Generalitat d’enguany va quedar configurat este dilluns després de la reunió mantinguda entre les diferents parts implicades a la Federació de Pilota Valenciana. Participaran un total de 15 pilotaris, i les primeres partides es disputaran el proper divendres als trinquets de Piles i Villanueva de Castellón.

Fonts coneixedores de la reunió han informat a Pilotavalenciana.com del malestar dels pilotaris per la precipitació amb què es dóna el tret d’eixida a la competició, que enguany estarà organitzada i finançada per la Federació de Pilota Valenciana després de que la Fundació Bancaixa haja abandonat tot tipus de col·laboració amb la pilota. Els jugadors es queixen de falta de planificació i d’impossibilitat de preparar amb garanties un torneig summament exigent en l’aspecte físic.

El retard en l’inici de l’Individual ha estat motivat, en bona mesura, per la convulsa situació que viu el camp professional del raspall, amb la divisió creada entre A Mà Pilota i la majoria de trinqueters, que té a la nòmina de professional dividida en dos. Per sobre de les diferències entre els dos bàndols, s’ha acordat calendari, sistema de competició i participants.

Prendran part en l’Individual Miravalles, Ian (guanyador del sub-23), Sanchis, Guille, Ricard, Pepe, Moncho, Escoto, Canari, Sergio, Punxa, Waldo, Coeter II (actual campió), Moltó i Marrahí. Estos últims quatre pilotaris, Waldo, Coeter II, Moltó i Marrahí, seran els caps de sèrie i entraran en competició més endavant. La resta de pilotaris han quedat emparellats en diferents eliminatòries que començaran este divendres.

Les primeres partides enfrontaran a Escoto contra Canari, este divendres al trinquet de Piles, i a Ian contra Miravalles, també divendres, al trinquet de Villanueva de Castellón. La tercera partida està prevista per al dissabte al trinquet de Bellreguard, on lluitaran per seguir vius en la competició Sanchis i Guille.

Entre els favorits, com és lògic, es troben els quatre caps de sèrie, a l’espera de que alguns dels que disputaran la fase prèvia done la sorpresa. Coeter II defensarà el títol aconseguit en la final de l’any passat contra Moncho, encara que enguany entra en l’equació per a resoldre el campionat un jugador que no estava present en l’anterior edició, Waldo, qui tractarà d’aconseguir l’onzè títol de la seua carrera esportiva.

Les semifinals de l’Individual es disputaran als trinquets de Genovés i Piles, mentre que el campió es coneixerà al trinquet de Bellreguard.