Inicio / Professional / Escala i corda professional / Soro III i Fageca, vencedors en la vesprada dels whattsapps

Soro III i Fageca, vencedors en la vesprada dels whattsapps

Fageca i son pare s'abracen després de l'últim quinze de la victòria contra Miguel a Pelayo. Foto: Frediesport.

Fageca i son pare s’abracen després de l’últim quinze de la victòria contra Miguel a Pelayo. Foto: Frediesport.

Hi havia tensió a Pelayo i Pedreguer. La sincronia que pretenia Val Net s’ha trencat quan la partida de juvenils de Pelayo s’ha perllongat vora dues hores. Mentre a la Catedral es jugaven els últims quinzes de la victòria de Martí II i Martí i Miguel i Fageca esperaven a l’escala, impacients, a Pedreguer estaven ja calents Soro III i Puchol. Cap problema, el descans de Pelayo es feia més curt, i en pau. Començava abans a La Marina que al cap i casal la vesprada dels whattsaps.

‘Com van?’ era la frase més repetida als dos trinquets. Anava guanyant Soro III amb claredat a Pedreguer, mentre Manolo Soro cantava la partida i comunicava la postura al respectable de Pelayo, aliè al que fei el seu nebot: ‘Als rojos!’. Fageca era favorit. Després es veuria com de favorit era. Però sobre el paper, les primeres travesses eren en partida, sense jocs d’avantatge. Miguel, el veterà de 34 anys, jugador de mà a mà com pocs, causava molt de respecte. Sí, Fageca està com un bou. Però Miguel li va fer 55 a Soro III a Massamagrell el dimarts passat.

‘Encara guanya Soro III?’ Els aficionats de baix de la corda de Pelayo tenien un ull a la Catedral i altre a Pedreguer. Aragó i Miguelín volien saber. Prompte la cita de Pelayo perd quasi tota l’emoció, perquè Fageca guanya els primers jocs i venç la resistència, este dissabte, dèbil, de Miguel de Petrer.

Mentre el de València fa un recital, arriben notícies de La Marina: ’45-25 per a Soro III’. Puchol II ho té ben magre perquè Fageca s’encamina cap als tres punts, que l’obliguen a ell a sumar-ne tres més. I va quatre jocs darrere de Soro III, que està a només uns quinzes de la seua cinquena final consecutiva, la que li podria donar el tercer títol del mà a mà seguit i el trofeu en propietat. Entraria en el club dels deus de la pilota, amb Genovés, Sarasol i Álvaro. No se li pot escapar la victòria.

Però aleshores arriba la reacció del de Vinalesa, que s’asserena i comença a desplegar el seu joc. Puchol II no sap com va la partida de València, i ho intenta fins al final. Abans de que acabe la seua trobada, just quan Soro III fa el tanto 50, les seues opcions s’esvaeixen. Ja no podrà fer tres punts, com sí que ha aconseguit sumar-los Fageca després de deixar en 15 a tot un Miguel. Pelayo es rendeix als encants de l’actual campió del Circuit Bancaixa, mentre Puchol II lliura una batalla que ja no el durà a la guerra definitiva, la final de l’Individual. Gran decepció. Però als 23 anys, la seua carrera no ha fet més que començar.

I com és un jugador brau, ho intenta fins al final. Li fa 40-45 a Soro III, i després, 50-55. Fageca, a 120 kilòmetres de distància, respon a la premsa i es fa fotos amb els aficionats. Li dedica la victòria a Álvaro i a la seua iaia, que va faltar fa només dos mesos. “Als trinquets, sempre busque els forats del sostre per a mirar al cel, perquè sé que m’estarà veient”. I li boten les llàgrimes. Té la final a la butxaca. Soro III compleix el guió i supera a Puchol II. La vesprada dels whattsapps es tanca i amb ella acaben unes semifinals històriques.