Inicio / Professional / Escala i corda professional / Fageca deixa totes les portes obertes per a la final

Fageca deixa totes les portes obertes per a la final

La partida d’este dimecres entre Fageca i Puchol II podria haver determinat la final del campionat Individual d’escala i corda que es celebrarà el dia 26 a la Ciutat de la Pilota, a Montcada. Però el resultat de 60-45 favorable a Fageca va deixar amb opcions als quatre pilotaris que disputen la lligueta de semifinals.

Fageca anima als seus companys durant una partida del passat Circuit Bancaixa. Foto: Frediesport.

Fageca anima als seus companys durant una partida del passat Circuit Bancaixa. Foto: Frediesport.

El xoc començà amb un clar favorit, el jove escaleter de Vinalesa. La càtedra es decantava per Puchol II, però ben cert és que qui va eixir amb més força i més concentrat va ser el seu contrincant. La tensió es notava a l’ambient. El trinquet de Guadassuar va ser l’escenari d’una partida dura, però també més llarga del que es pensava que seria després de veure els primers jocs.

El pilotari de la localitat de Vinalesa no acabava de trobar-se a la canxa, no estava còmode i es veia com li costava atacar. Però és que davant no tenia a qualsevol jugador. Fageca, que va sorprendre al eliminar a Genovés II del campionat, es va mostrar impecable en la pràctica majoria dels quinzes disputats. Bona col·locació, bons colps i, pot ser, una capacitat superior per a aguantar la pressió, el van portar a disfrutar jugant. Buscava on enviar la pilota per a fer mal al seu adversari, aconseguint que Puchol II només poguera jugar a defensar-se.

D’inici, es va sumar un joc per a cadascú al marcador. A partir de l’empat a 20, Fageca va posar la directa, deixant al seu rival tres jocs per darrere. El feia desplaçar-se ràpidament cap al fons i forçar una tornada més ràpida encara fins a la corda. Així semblava impossible que Puchol II trobara la seua posició en una disciplina tan complicada com és el mà a mà. La seua cara reflectia la impotència de no poder reaccionar front a un Ismael que cada volta agafava més confiança. Amb els consells de tot un campió com és Álvaro Navarro, Fageca caminava amb facilitat cap a la victòria.

Però Puchol II no va accedir a entregar tan fàcilment els punts que tenien en joc. Quant tot pareixia finiquitat, amb 55 per 35 al marcador, i a només un quinze de que Fageca es fera amb els tres punts, el campió de la Copa Diputació, Puchol II, començà a jugar les seues cartes. Però no era el seu dia. Tot i que va sumar dos jocs més al marcador, les xifres es pararen al aplegar a 45. Finalment Fageca s’emportà una victòria que ha deixat al roig viu la classificació per a accedir a la final del campionat.

El cartell de la final, en l’aire
Tot està per decidir, i serà el dissabte, en les partides a Pedreguer i a Pelayo, quan es conega qui jugarà el dia 26 d’octubre a la Ciutat de la Pilota. De moment, és Soro III qui ocupa la primera posició a la taula i accedirà a la final de manera directa si aconsegueix guanyar a Puchol II a Pedreguer.Tot i això, els cinc punts que té actualment fan que encara que perguera, tinga opcions de classificar-se segons el que passe a Pelayo.

El segon en la taula és Fageca, que empata en punts amb Puchol II. Fageca ha de guanyar a Miguel per a ser finalista. Però en cas de sumar només dos punts, hauria d’esperar els resultats de Pedreguer. Un punt per a Ismael seria suficient en cas de que es donara la derrota de Puchol II.

Quant a l’escaleter de Vinalesa, que ocupa la tercera posició, ha de guanyar sí o sí davant Soro III. Sumant els tres punts, accediria de forma directa a la final. Si suma només dos, el marcador de Pelayo determinarà les seues possibilitats. Això sí, Fageca li ha guanyat la diferència de tantos, que seria determinant en cas de que es donara un empat a cinc punts entre ells.

I ja l’últim pilotari candidat a jugar la gran final és Miguel, que suma un punt a la taula. Per a aconseguir l’objectiu, ha de sumar els tres punts davant Fageca i que Puchol II no en sume cap en la partida front a Soro III.

El campionat afronta una intensa recta final i amb moltes possibles combinacions. Un cartell per a la final totalment obert que encara li dona més emoció a l’Individual. El mà a mà sempre comporta sorpreses i com solen dir, ‘la partida no està guanyada fins que no es juga’.