Inicio / Professional / Frontó professional / Puchol II i Àlex, reis del frontó valencià

Puchol II i Àlex, reis del frontó valencià

Àlex juga una pilota de bot de braç durant la final al frontó d'El Puig. Foto: David Sarasol - Museu de la Pilota.

Àlex juga una pilota de bot de braç durant la final al frontó d’El Puig. Foto: David Sarasol – Museu de la Pilota.

Puchol II i Àlex són els nous reis del frontó valencià. La parella, que representava a Paterna en el Trofeu de frontó Diputació de València, s’ha imposat en la gran final, celebrada este diumenge a El Puig, a Álvaro i Montesa, l’equip local.

Això sí, els dos joves jugadors han hagut de deixar-se la pell per a tombar a dos veterans curtits en mil batalles, i que els han posat contra les cordes en els últims compassos (32-34). Però la seguretat de Puchol II darrere i l’instint d’Àlex, la gran revelació, davant, han decantat la partida i el títol al seu favor (41-34).

L’ambient de la final ha estat espectacular. Les grades del frontó d’El Puig s’han quedat menudes amb aficionats arribats de tots els punts de la geografia valenciana. Malgrat que Montesa, l’ídol local, estava en cartell, i els seus incondicionals ho han fet notar en la presentació, els seguidors de Puchol II, equipats amb samarretes identificatives, també s’han fet escoltar amb grans ovacions a cada quinze de l’equip del seu ídol. En conjunt, uns, altres i els què simplement desitjaven veure una gran partida de frontó han creat una atmosfera d’alta pressió per als jugadors, que han respost amb un gran desplegament de forces.

Puchol II i Àlex han anat sempre per davant fins a un màxim avantatge de 27-16. A partir d’este moment, Álvaro i Montesa han començat a carburar millor i a escurçar les distàncies fins a una distància de només quatre punts en el tram final. Els campions no han perdut el domini de la partida en cap moment, encara que estant Álvaro implicat i tenint l’ajuda de Montesa, qualsevol cosa podia passar.

I el que ha succeït és que el duel s’ha convertit en un intercanvi de pilotades entre els dos rests que s’ha resolt a favor de Puchol II, amb una pegada més contundent i una major regularitat en les seues accions.

Pilotaris i autoritats posen després de l'entrega de trofeus. Foto: David Sarasol - Museu de la Pilota.

Pilotaris i autoritats posen després de l’entrega de trofeus. Foto: David Sarasol – Museu de la Pilota.