Inicio / Professional / Frontó professional / Punt final al Trofeu de frontó Diputació de València

Punt final al Trofeu de frontó Diputació de València

Puchol II, José Miguel Tolosa, alcalde d'El Puig, Miguel Bailach, diputat d'Esports, Mateo Castellà, director general d'Esports, Fredi i Montesa, durant la presentació de la final. Foto: Diputació de València.

Puchol II, José Miguel Tolosa, alcalde d’El Puig, Miguel Bailach, diputat d’Esports, Mateo Castellà, director general d’Esports, Fredi i Montesa, durant la presentació de la final. Foto: Diputació de València.

El frontó d’El Puig acull este diumenge la gran final del Trofeu Diputació de València de l’especialitat, amb la partida que decidirà el títol, i que enfrontarà a Álvaro i Montesa contra Puchol II i Àlex. L’hora d’inici està marcada a les 12.00 hores però, abans, el club de pilota de la localitat de l’Horta Nord oferirà esmorzar a preus populars. S’espera un ambient de gal·la, com ha succeït en les últimes edicions d’este torneig, el més prestigiós de les tres parets.

La final enfronta a dues formacions amb qualitats diferenciades. D’una banda, Álvaro i Montesa encarnen l’experiència i el saber estar en les cites de màxima tensió, com serà el cas. El de Faura, actual campió de la competició, domina els espais en el frontó al mil·límetre. La seua condició d’esquerrà i la bona forma física li permeten estar sempre ben col·locat per intentar les dobles parets, la seua principal arma. També domina els rebots i el joc a l’aire, ferramentes fonamentals per a triomfar en la versió valenciana del frontó.

Uns metres davant d’ell es presenta a El Puig l’ídol local Montesa, altre veterà que controla com pocs els secrets de la canxa del seu poble. De Montesa s’ha de destacar la tècnica i una meravellosa mà esquerra, amb la que és capaç de restar i d’atacar. El davanter és un autèntic dimoni en el cara a cara als quadres davanters.

A la contra d’esta parella de vells rockers es presenta qui vol començar a dominar la disciplina del frontó, Puchol II. El de Vinalesa, actual campió de la Copa Diputació d’escala i corda, té dominada perfectament la tècnica del frontó, ja que esta fou una de les seues disciplines de formació. Qui haurà de fer la majoria de quinzes de l’equip és Àlex, un debutant en esta competició que s’ha destapat com un gran especialista i un jugador que no desentona amb els millors. El seu major obstacle pot ser la manca d’experiència en una cita com la de diumenge, en la que hi haurà un ple absolut a les grades.