Inicio / Professional / Frontó professional / Tot a punt per a la final del Diputació de frontó

Tot a punt per a la final del Diputació de frontó

Miguel Bailach parla durant la presentació de la final del Trofeu de Frontó Diputació de València. Foto: Diputació de València.Miguel Bailach parla durant la presentació de la final del Trofeu de Frontó Diputació de València. Foto: Diputació de València.

Miguel Bailach parla durant la presentació de la final del Trofeu de Frontó Diputació de València. Foto: Diputació de València.

La seu de la Diputació de València ha acollit este dimecres la presentació del IX Trofeu President de la Diputació de València, la competició més rellevant de la disciplina de les tres parets. El títol es decidirà diumenge que ve en la localitat del Puig i els aspirants són l’equip local d’Álvaro i Montesa i el representatiu de Paterna amb Puchol II i Álex. La partida començarà a les 12:00 hores.

La presentació ha estat presidida pel màxim responsable de l’àrea d’Esports de la Diputació de València, Miguel Bailach. També han participat en l’acte el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Mateo Castellá, l’alcalde del Puig, José Miguel Tolosa, el directiu de Val Net, Alfredo Hernando i els pilotaris finalistes Puchol II i Montesa.

Bailach ha destacat la importància de la cita del pròxim diumenge així com la qualitat dels contendents i la seua magnífica trajectòria en les eliminatòries prèvies.

Per la seua banda, Castellá ha volgut recordar el compromís del Consell amb l’esport autòcton. “Volíem estar en esta presentació per a confirmar el nostre suport a la pilota, com a més demostren altres actuacions com declarar el nostre esport Bé d’Interès Cultural Immaterial”.

En la seua intervenció, Tolosa s’ha congratulat pel fet que El Puig torne a ser l’escenari de la gran final. “La pilota és la nostra aposta forta en esports i a més tenim a un veí del Puig que opta al títol”. I tot seguit ha protagonitzat un simpàtic encreuament de declaracions amb Puchol II: “ho sent per Puchol II però té la derrota assegurada”, ha dit entre rialles. I tot seguit, l’aspirant al títol li ha respost, també entre rialles, amb un “ja vorem”.

Quant als protagonistes, Puchol II ha manifestat que “la final serà molt complicada. Són jugadors de moltíssima experiència i la partida es juga al Puig, un frontó molt favorable a Montesa”.

Al pilotari de Vinalesa se li ha preguntat si la victòria del seu equip en la fase prèvia podria ser un referent vàlid per a la final. El jugador considera que no: “és una partida diferent, en un frontó molt diferent en el qual Montesa es multiplica. Seria un error anar el diumenge confiats per aquella victòria”.

Per la seua banda, Montesa ha reconegut que jugar a casa és un avantatge, encara que no tant, “perquè la del Puig és una pista molt ràpida, la qual cosa li ve molt bé a Puchol II i Álex”. Això sí el davanter confia plenament en l’esquerra del seu company, Álvaro, “perquè té més perill en el frontó del Puig”.