Soro III contra onze

Soro III alça el títol que l'acredita com a campió individual l'any passat a la Ciutat de la Pilota. Foto: Frediesport.

Soro III alça el títol que l’acredita com a campió individual l’any passat a la Ciutat de la Pilota. Foto: Frediesport.

El XXIX Campionat Individual d’escala i corda comença este dissabte a Pedreguer amb la disputa de la primera partida de la fase prèvia, que enfrontarà a Pablo contra Ferrer. S’encetarà d’esta forma una nova edició del torneig que històricament ha servit per determinar el número u de l’escala i corda. Soro III, vigent campió, va a la recerca del seu tercer títol consecutiu.

Però enguany se li presenta una contra duríssima, amb valors emergents en el mà a mà com Puchol II, o pilotaris consagrats que arribaran en gran estat de forma i ganes de donar-li guerra, cas d’Álvaro o Genovés II. Qui sap si algun jove podria donar algun esglai, i caldrà estar atents al moment de forma de Rodrigo o Fageca.

L’Individual comença amb una ronda prèvia en la que participaran sis pilotaris: Pablo, Ferrer, Francés, Pablo II, Santi i Miguel. Dels sis en quedaran dos per als quarts de final, on s’uniran al campionat la resta de jugadors: Fageca, Rodrigo, Puchol II, Genovés II, Álvaro i Soro III.

La gran novetat d’enguany és que els enfrontaments de quarts de final es decidiran per sorteig, és a dir, que ja des dels quarts es poden donar autèntiques finals anticipades en les quals els pilotaris s’ho jugaran tot a una partida.

De les eliminatòries directes es passarà a una lligueta de tots contra tots en semifinals, on accediran els quatre supervivents dels quarts de final. Els dos millors d’esta lligueta es disputaran el títol el 26 d’octubre a la Ciutat de la Pilota.

L’Individual, del qual ha desaparegut el patrocini de la Fundació Bancaixa després de 28 anys de col·laboració amb la pilota valenciana professional, xafarà els trinquets de Pedreguer, Borriana, Vilamarxant, Sueca, Genovés, Alzira, Bellreguard, Vila-real, Massamagrell, Pelayo i Montcada.