Inicio / Amateur / Internacional / Campiones de raspall i a un set de la final de one wall

Campiones de raspall i a un set de la final de one wall

Les jugadores valencianes i el cos tècnic de la selecció celebren la consecució del títol de raspall. Foto: Helena Malonda.

Les jugadores valencianes i el cos tècnic de la selecció celebren la consecució del títol de raspall. Foto: Helena Malonda.

La selecció valenciana femenina va fregar amb la punta dels dits la final de la modalitat de one wall. En una emocionant semifinal contra Holanda, les valencianes van caure per 2-1 i es van quedar fora de la lluita pel títol, on sí que estaran les seues rivals, que s’enfrontaran a Puerto Rico. Les del carib es van desfer amb major facilitat de Bèlgica (2-0) i apareixen com les grans favorites per guanyar la final, que es disputarà este divendres a la nit, i serà oferida per la Diputació de València i a través de Levante TV.

Les valencianes disputaran este divendres a les 20.30 hores la final de consolació contra les belgues i del resultat de la mateixa depén que puguen abastir el títol absolut de campiones del món gràcies als punts sumats també en la modalitat de raspall.

On sí que van aconseguir la victòria les valencianes fou, com s’esperava, en raspall, amb un contundent triomf davant Holanda per 5-0. Les de Pigat II no han cedit cap joc en ninguna de les partides de la fase de classificació ni en les semifinals i la final. Les seues rivals en la lluita pel títol foren les jugadores holandeses.

Amb la partida de one wall contra Bèlgica este divendres es tancarà la participació de la selecció valenciana en el Mundial de Pilota, on s’ha trobat amb quatre seleccions més, i on s’ha contribuït a afiançar més el paper de les dones jugadores de pilota, un estament nou que fa només uns anys ni tan sols existia, i que actualment és part fonamental de les cites internacionals.