Inicio / Amateur / Internacional / A la final amb sensacions immillorables

A la final amb sensacions immillorables

Rodrigo, Álvaro de Tibi, Fageca i Álvaro es feliciten després d'aconseguir la victòria a Massamagrell. Foto: FPV.

Rodrigo, Álvaro de Tibi, Fageca i Álvaro es feliciten després d’aconseguir la victòria a Massamagrell. Foto: FPV.

La selecció valenciana disputarà la final de llargues del Mundial de Pilota a mà després de superar en una impressionant semifinal a Colòmbia, combinat al que ha superat per 8-2 després d’una exhibició de joc en la que els deixebles de Pigat II no han donat cap opció.

La semifinal ha estat la coronació a un dia que havia començat mal per als valencians, derrotats per Bèlgica en el seu debut en llargues (6-1). Però els triomfs contra Itàlia i Equador han esperonat als valencians, que ja de vesprada han mostrat la seua millor cara.

Han jugat la partida decisiva Álvaro de Tibi, Raúl, Pablo, Mario i Rodrigo, amb Fageca i Álvaro a la banqueta, encara que el seleccionador no ha tirat mà d’ells donades les grans prestacions mostrades pels titulars.

Malgrat no haver participat directament en el joc, tant els reserves com els descartats (entre ells, Genovés II que, lesionat, no podrà prendre part en la final) s’han mostrat molt animosos i disposats a judar als seus companys marcant-los les possibles faltes i orientant-los en tot moment.

El rival dels valencians en la final, programada per a este dissabte a les 11.15 hores a la Plaça de l’Ajuntament de València, serà precisament Bèlgica, la selecció contra la que han tingut un debut tan amarg. Si els de Pigat II ixen al cor de València amb l’esperit de la semifinal contra Colòmbia, tenen totes les opcions de proclamar-se campions del món de llargues, tot i que els belgues, que han superat a la campiona, Holanda, en semifinals, són un rival temible.

L’activitat a la Plaça de l’Ajuntament començarà amb la final de consolació entre Colòmbia i Holanda. Seguidament, la Federació de Pilota Valenciana lliurarà els seus premis anuals i, per últim, es disputarà el duel entre valencians i belgues per la corona mundial de la modalitat reina.