Inicio / Amateur / Internacional / Gran triomf dels valencians en joc internacional

Gran triomf dels valencians en joc internacional

Els jugadors d'Anglaterra intenten salvar una pilota durant una partida davant els valencians al Mundial de Pilota. Foto: Frediesport.

Els jugadors d’Anglaterra intenten salvar una pilota durant una partida davant els valencians al Mundial de Pilota. Foto: Frediesport.

La selecció valenciana ha superat amb èxit la dura prova de la competició de joc internacional i s’ha alçat amb el títol mundial després de vèncer 6-3 en la final a Bèlgica, actual campiona. El camí cap a la cita decisiva ha estat complicat, ja que en semifinals els de Pigat II ja van desbancar a l’actual subcampiona del món, Holanda.

La final, celebrada este dimecres de vesprada, ha estat una partida emocionant en què els valencians s’han avançat d’inici (3-0), han aguantat la pressió en els moments crítics, amb el 3-3 dels belgues, i han alçat dos val i 15 en els últims jocs. Els seleccionador ha mogut bé la banqueta en els moments finals, quan ha donat entrada a Fageca en lloc de Víctor per a donar-li consistència a la part del rest.

L’equip titular ha estat format per Pablo, Rodrigo i Álvaro davant i Víctor i Puchol II darrere. Després també han intervingut Fageca i Mario d’El Campello. Els pilotaris i els aficionats han esclatat en aconseguir el primer gran títol del Mundial, que els dóna altres quatre punts en la classificació general, i ja en tenen huit si se sumen els del títol d’escala i corda.

Genovés II, durant una partida de joc internacional. Foto: Museu de la Pilota.

Genovés II, durant una partida de joc internacional. Foto: Museu de la Pilota.

Genovés II recau
La incidència negativa del dia ha estat la recaiguda lleu en la lesió muscular de Genovés II. L’escaleter ha notat una punxada en la mateixa zona que ja es va llastimar fa 10 dies mentre disputava els primers jocs de l’últim duel de la fase prèvia, contra Colòmbia. Per precaució, el jugador i el cos tècnic han decidit reservar-lo per a la disciplina de llargues, que comença demà, i on Jose Cabanes és un gran actiu de la selecció valenciana.

Comença el one wall
Per a la jornada de dijous està previst l’inici de la modalitat de one wall, en la que l’actual campió, Puerto Rico, no ha viatjat finalment a València, un fet que deixa més a l’abast el títol. Si els valencians, que debuten a les 9.45 davant Portugal, guanyen el títol, tindran el títol mundial global a la butxaca. Les parelles que presentarà Pigat II estaran formades per Álvaro i Víctor II, i Rodrigo i Pablo.