Inicio / Amateur / Reportatge / Matrimoni perfecte entre música i pilota a Picassent

Matrimoni perfecte entre música i pilota a Picassent

Els membres del club de pilota de Picassent posen amb l'alcaldessa, Conxa Garcia, el regidor d'Esports, Rovellet, Genovés i Cristóbal López, fill d'El Zurdo de Picassent. Foto: Ajuntament de Picassent.

Els membres del club de pilota de Picassent posen amb l’alcaldessa, Conxa Garcia, el regidor d’Esports, Rovellet, Genovés i Cristóbal López, fill d’El Zurdo de Picassent. Foto: Ajuntament de Picassent.

Picassent va acollir este dilluns a la nit una nova edició de ‘Cançons al dau’, l’espectacle mixt de música i pilota valenciana ideat per la productora Metrònom que ja ha passat per diferents localitats valencianes en els últims mesos. En este cas, la part esportiva la protagonitzaren els membres del club de pilota local d’una població amb una gran tradició de pilota que actualment s’intenta recuperar. En l’apartat musical, el públic congregat al frontó del Poliesportiu Municipal va gaudir de les actuacions de Josep Aparicio ‘Apa’ i Toni de l’Hostal.

Conxa Garcia, fa entrega d'una placa conmemorativa a Cristóbal López, fill d'El Zurdo. Foto: Aj. de Picassent.

Conxa Garcia, fa entrega d’una placa conmemorativa a Cristóbal López, fill d’El Zurdo. Foto: Aj. de Picassent.

Les ‘Cançons al dau’ de Picassent van comptar amb la presència de l’alcaldessa de la localitat, Conxa Garcia, i el regidor d’Esports, Héctor Pradas. Els moments previs a l’inici de la partida es van aprofitar per retre homenatge pòstum a José López ‘El Zurdo’ de Picassent, el pilotari més destacat que ha donat la localitat de l’Horta Sud, que va morir en 2012. En el seu parlament, l’alcaldessa va aprofitar per lloar la figura d’El Zurdo i instituir oficialment un torneig en el seu honor que es disputarà anualment durant les festes patronals. L’acte va comptar amb la presència de dos mítics pilotaris que es van enfrontar a El Zurdo, Antoni Reig Ventura ‘Rovellet’ i Paco Cabanes ‘Genovés’, que va realitzar la treta d’honor.

Després de la partida, Josep Aparicio ‘Apa’ va oferir la seua veu prodigiosa i versàtil, amb cançons de tots els pals, des del cant d’estil fins a havaneres. Un dels grans moments fou quan va eixir a l’escenari Josemi Sánchez, gran versador, que és natural de Picassent, i que li va compondre una cançó d’homenatge a la pilota i als dos mítics jugadors desplaçats fins a Picassent, i altra sobre temàtica local. Per a tancar la nit, Toni de l’Hostal va atrapar els espectadors amb el seu espectacle, en què no van faltar clàssics com ‘El casamiento de María La Chapa’ en versió de Johnny Cash, ‘Soy putero’, i algunes estrenes, com una nova cançó dedicada als pilotaris, que van arrancar les rialles dels espectadors.

Josep Aparicio 'Apa', durant la seua actuació d'este dilluns a Picassent. Foto: Aj. de Picassent.

Josep Aparicio ‘Apa’, durant la seua actuació d’este dilluns a Picassent. Foto: Aj. de Picassent.