Inicio / Amateur / Reportatge / La Federació premiarà la trajectòria esportiva de Martines

La Federació premiarà la trajectòria esportiva de Martines

Martines fa la treta durant una partida de la Lliga a llargues. Foto: FPV.

Martines fa la treta durant una partida de la Lliga a llargues. Foto: FPV.

La Federació de Pilota Valenciana ha donat a conèixer els jugadors, les persones i les institucions que seran guardonades en el Dia de la Pilota Valenciana, que es va presentar este dilluns al Bioparc de València. El premi a la trajectòria esportiva caurà en mans de Josep Antoni Martines, banca d’El Campello, internacional amb la selecció valenciana i campió de la Lliga a llargues en nombroses ocasions. Però hi haurà més guardons, que s’entregaran dissabte a la Plaça de l’Ajuntament del cap i casal, coincidint amb les finals de llargues del Mundial de Pilota.

En l’apartat estrictament esportiu, el millor jugador d’escala i corda de la temporada a ulls de la Federació ha estat Ismael Vidal ‘Fageca’, guanyador enguany del Circuit Bancaixa i finalista de la Copa Diputació de València. El de València ha donat un salt qualitatiu i de maduresa en el seu joc, i així li ho reconeix l’ens federatiu. També en escala i corda, el millor jugador jove de la temporada ha estat Roberto Monrabal, també campió del Circuit Bancaixa i finalista de la Copa Diputació, títols als que suma la Lliga Professional de la passada campanya.

En raspall, el premi al millor jugador serà per a Julio Marrahí, guanyador de la Lliga de raspall en l’any del seu debut. El de Villanueva de Castellón és actualment la sensació de la modalitat de la raspada. Quant al millor jove d’esta disciplina, la Federació premiarà a Jaume Sanchis, punter esquerrà que es va quedar a les portes del títol de lliga, però que ha quallat uns mesos magnífics en què s’ha consolidat en l’elit del raspall.

Així mateix, la Federació també guardonarà diferents clubs de pilota per la seua tasca de consolidació i difusió de la pràctica de l’esport autòcton. Seran les entitats de Sumacàrcer i Agost. El premi a ‘tota una vida dedicada a la pilota valenciana’ serà per a Marcos Giner Pons. Per últim, el premi que porta el nom de Paco Cabanes Genovés serà per a l’Escola de Pilota Municipal de Beniarbeig.