Inicio / Amateur / Llargues i palma / Alfara del Patriarca celebrà el cinquanta aniversari del seu Trofeu de Llargues i Ratlles

Alfara del Patriarca celebrà el cinquanta aniversari del seu Trofeu de Llargues i Ratlles

Les màximes figures convidades a la partida d'exhibició junt als membres del Club de Pilota d'Alfara. Foto: Mari Carmen Montes

Les màximes figures convidades a la partida d’exhibició junt als membres del Club de Pilota d’Alfara. Foto: Mari Carmen Montes

Tot i que ja han passat uns quants dies des de que el passat 14 d’agost es jugara la tradicional partida de Llargues i Ratlles, no podíem no fer menció a la celebració especial que es va dur a terme en esta localitat de l’Horta Nord. I és que no tots els dies es juga la cinquanta edició d’un torneig de renom.

Però no només era especial la partida que va enfrontar als equips de Borbotó i Alfara del Patriarca, amb gran victòria dels primers per 60-25. Moltíssima gent va acudir al carrer major d’Alfara per poder veure als màxims exponents que la pilota valenciana ha tingut al llarg de la seua història. Es respirava un ambient especial i més quan la gent va veure als mítics Rovellet i Tonico de Murla, encarregats de fer la treta d’honor.

Genovés durant la partida d'exhibició a Alfara del Patriarca. Foto: Mari Carmen Montes

Genovés durant la partida d’exhibició a Alfara del Patriarca. Foto: Mari Carmen Montes

Però encara hi havia més. Es va jugar una partida d’exhibició amb un cartell d’eixos que es poden considerar històrics. A una banda jugaven, ni més ni menys, els germans Sarasol, Víctor de Borbotó i comptaven amb el Frare de Borbotó per a traure. L’altre equip estava format per Genovés, Edi de Murla, Alfonso de Montcada i l’encarregat de traure va ser Puchol. El resultat, el de menys. Veure les cares de satisfacció de la gent que va a acudir a veure semblant espectacle resultava impagable.

Una vegada va concloure la partida d’exhibició, començà la pròpia final del Trofeu de Llargues i Ratlles. L’equip local estava format per Emilio i Pepet, del poble, amb la incorporació de Jesús de Sella i per a traure comptaren amb el pilotari professional Pedro. A l’altra banda estaven els membres de l’equip de Borbotó. De la pedania de l’Horta Nord només va jugar Castelló. I és que, l’encarregat de traure era Juanjo, també de Borbotó, però per problemes al muscle hagué de ser substituït per Malia. Pablo i Jordi de Sella van ser els dos jugadors que completaren l’equip guanyador.

Borbotó va ser superior des de l’inici de la partida. I prompte s’escaparen al marcador, que acabà al seu favor amb 60 per 25. Un any més del Trofeu de Llargues i Ratlles, però un any molt especial. I a seguir fent història a esta població valenciana que dona molt de suport al nostre esport autòcton. Segur que veure el carrer ple com estava dona forces al Club de Pilota del poble per a celebrar moltes més edicions.