Inicio / Professional / Escala i corda professional / Vesprada perfecta a Massamagrell i victòria de Puchol II i Félix

Vesprada perfecta a Massamagrell i victòria de Puchol II i Félix

Els finalistes del Trofeu Tio Penja posen amb la família Soro abans de començar la partida. Foto: Museu de la Pilota de Genovés.

Els finalistes del Trofeu Tio Penja posen amb la família Soro abans de començar la partida. Foto: Museu de la Pilota de Genovés.

Puchol II i Félix es van convertir en campions del XXV Trofeu Tio Pena – Festes Fundacionals 2014 de Massamagrell després de vèncer davant Soro III i Salva per un contundent 60-30. La d’este dimarts fou una vesprada perfecta, amb un ple absolut a les graderies i bon espectacle a les lloses, malgrat la gran diferència entre els dos finalistes. Una gran actuació dels campions va impedir a la parella de Massamagrell ratllar més tantos. Els seus intents, no obstant això, van fer vibrar al públic que s’amuntonava a l’escala i les galeries, i que en nombroses ocasions es va alçar a aplaudir colps mestres a un costat i altre de la corda.

La final començava amb les travesses molt decantades de banda de Puchol II i Félix, que van confirmar el paper de favorits anotant els dos primers jocs gràcies a una combinació d’encert propi i errades dels contraris. En la represa, Soro III i Salva despertaven i aconseguien igualar el marcador a 25. Abans, fins i tot es va arribar a donar de 20 a favor de Puchol II, que ja havia oferit un joc d’inici.

Félix juga de volea durant la final del Trofeu Tio Pena. Foto: Museu de la Pilota de Genovés.

Félix juga de volea durant la final del Trofeu Tio Pena. Foto: Museu de la Pilota de Genovés.

Mentre que Soro III i Salva es veien obligats a defensar-se i no es mostraven al cent per cent contundents quan tenien la pilota plantada, Puchol II i Félix continuaven fregant la perfecció a cada jugada, tant a l’hora de restar com quan havien de rematar el quinze. La resistència de l’escaleter de Vinalesa alçava grans exclamacions del públic, però fou Félix el jugador desequilibrant, letal a l’hora d’atacar, i capaç de desquiciar a Salva, que veia com els seus esforços ofensius no obtenien recompensa i es quedava sense idees.

Fruit d’aquesta dinàmica, la partida va començar a decantar-se a favor dels campions. Primer, amb un 35-25, contestat després per Soro III i Salva amb el 30-35. Eren els millors moments, quan encara era legítim pensar en la remuntada del campió individual. Però lluny de que es produïra el tomb, Puchol II i Félix començaren a dominar a plaer, amb colps creuats a la careta tallant corda que provocaren els ‘olés’ a les graderies. Els intents de Soro III canviant la pilota i apretant la vaqueta a la corda i amb major potència no van obtenir l’èxit esperat, i els últims parcials foren un passeig triomfal dels campions.

Quan va acabar la partida, les màximes autoritats de Massamagrell, encapçalades per l’alcalde, Miguel Bailach, van fer entrega dels trofeus de campions i subcampions als jugadors. També la gerència del trinquet de Massamagrell va voler obsequiar l’ajuntament amb una placa commemorativa, que va entregar Manolo Soro al propi Bailach.

Final de promoció
La vesprada definitiva del Trofeu Tio Pena es va obrir amb la final de promoció, en la que Francés i Guillermo van superar a Carlos, Nacho II i Néstor per 60-40. La parella fou manifestament superior al trio en tot moment. Va decidir la potència de Guillermo i la classe i saber estar de Francés. A l’altre costat de la corda, el trio va acusar els nervis i no va saber aprofitar la superioritat numèrica.