Inicio / Professional / Escala i corda professional / Sense clars favorits en la final del Trofeu Tio Pena

Sense clars favorits en la final del Trofeu Tio Pena

Soro III juga de bot de braç durant una partida a Montcada. Foto: Frediesport.

Soro III juga de bot de braç durant una partida a Montcada. Foto: Frediesport.

Este dimarts es disputa a Massamagrell la final del XXV Trofeu Tio Pena, que enfrontarà a Soro III i Salva contra Puchol II i Félix. La major experiència de Soro III en partides de compromís i la seua condició de número u es podria veure compensada pel major poder ofensiu del conjunt Puchol-Félix. El jove escaleter de Vinalesa, a més, travessa un moment de forma espectacular i ha quallat entre els primers espases al guanyar la Copa Diputació de València en parella i contra trio. Per tant, la pregunta és evident: On tirem?

Soro III i Salva tenen arguments de sobra per a ser favorits. El Trofeu Tio Pena és especial per a la família Soro, de la que forma part Quico. Al pilotari de casa se li presumeix, per tant, un extra de motivació. Quico s’ha criat esportivament entre les parets del recinte construït pel seu avi, el mateix Tio Pena, l’any 1947. Té, a més, la companyia de Salva, un mitger que es queda un poc curt de blaus quan es juga amb les galeries lliures, però que pot ser un autèntic turment per als rivals amb les galeries prohibides, com és el cas. La travessa als rojos és, per tant, una bona opció, i podria ser la postura d’eixida.

Però davant de Soro III i Salva, ambdós de Massamagrell, es presenta un duet sense cap forat. Puchol II, el més jove de la final amb 22 anys, trenca motlles a cada partida que juga i deixa meravellats els espectadors amb l’elegància dels seus rebots, la contundència dels seus caps, i un joc per davant cada vegada més fiable. Si al de Vinalesa se li suma un Félix amb ganes de guanyar títols i en un trinquet amb plena visibilitat, resulta complex buscar-los una contra de garanties. El de Dénia sap buscar la corda, es recolza bé en les muralles i sap creuar-la a l’escala i les caretes. Si té el dia, Félix és dels mitgers que poden decantar qualsevol partida. Una travessa als blaus també seria absolutament fiable.

Tot queda a expenses del que puguen oferir durant la partida els quatre talents anunciats, de la seua inspiració puntual. Partides com la que decideix el rei del Trofeu Tio Pena sempre sorprenen, positivament o negativa, i deixen una polseguera de comentaris al trinquet. Només quan acabe es podran extreure conclusions però, sobre el paper, es presenta una cita totalment equilibrada.

El futur, en la prèvia
Abans de la final absoluta, a les 17.00 hores, el trinquet de Massamagrell anuncia la final de promoció, en la que Francés i Guillermo lluitaran pel títol contra Carlos, Nacho II i Néstor. Es tracta d’un duel també espectacular, de pronòstic incert. Es podria pensar que el talent natural de Francés, un jove de Petrer que enamora als aficionats, complementat amb la pegada explosiva de Guillermo, decantarà la final. Però enfront d’ells es presenta el jove Carlos de Massalfassar, no exempt de talent, amb un mitger rodat com Nacho II i la picardia de Néstor en la punta. Molta càrrega per a una parella que ho haurà de fer tot perfecte si vol coronar-se campiona.