Inicio / Professional / Escala i corda professional / Genovés II i Raúl, de Dénia a Massamagrell

Genovés II i Raúl, de Dénia a Massamagrell

Raúl juga de volea durant una partida al trinquet d'Alzira. Foto: Frediesport.

Raúl juga de volea durant una partida al trinquet d’Alzira. Foto: Frediesport.

Este dimarts comença a Massamagrell el XXV Trofeu Tio Pena, una de les competicions més importants de l’escala i corda estiuenca. En la primera semifinal s’enfrontarà la parella campiona del Trofeu Ciutat de Dénia, Genovés II i Raúl, a Puchol II i Félix. Jose Cabanes i el seu company de Godelleta aterren a la localitat de l’Horta Nord després d’haver quallat dues magnífiques actuacions a Dénia.

En semifinals, els campions es van desfer, precisament, de Puchol II, acompanyat en aquella ocasió per Dani. Ja en la final, les seues víctimes van ser Rodrigo, Félix i Carlos, als que van derrotar per un clar 60-40, produït després d’una gran batalla en la que la parella va haver de remuntar contra tot: travesses en contra, un trinquet pesat, i la inferioritat numèrica.

En el Trofeu Tio Pena canvien moltes d’estes circumstàncies. Per a començar, el torneig es disputarà amb les galeries prohibides i, una condició que modifica totalment l’estratègia a seguir en un trinquet on cauen molt poques pilotes de la grada com és el que gestiona la família Soro. Serà, per tant, una partida de desgast, de maduració del quinze, dues variables en les que Genovés II i Raúl s’han mostrat molt còmodes a Dénia.

La primera semifinal dóna continuitat a la rivalitat entre Genovés II i Puchol II que es va encetar amb les semifinals de la Copa Diputació, va tindre continuïtat en el festival del primer aniversari del trinquet de Vilamarxant, i es va reproduir en el Trofeu Ciutat de Dénia. No hi ha dubte de que són dos dels escaleters més en forma del moment.

El Trofeu Tio Pena de Massamagrell continuarà el dia 22 amb la segona semifinal, en la que Soro III i Salva s’enfrontaran a Álvaro i Javi, i finalitzarà el 29 amb la partida que decidirà el títol.