Inicio / Amateur / Escala i corda / Les futures figures reclamen protagonisme

Les futures figures reclamen protagonisme

Ferrer fa el dau per davant durnat la final de la Copa 2 de l'any passat. Foto: Frediesport.

Ferrer fa el dau per davant durnat la final de la Copa 2 de l’any passat. Foto: Frediesport.

En paral·lel a la Copa Diputació de València, la Copa 2 i la Copa Promeses han omplit els trinquets valencians de les futures figures de la pilota valenciana. Ara, com en el cas dels professionals, les competicions dels joves també toquen a la seua fi. Divendres a Bellreguard es resoldran les finals d’ambdós tornejos però, abans, s’han de determinar els equips que tindran el privilegi d’aspirar al títol.

En el cas de la Copa 2, les semifinals es disputaran just abans de les eliminatòries dels ‘majors’, dimarts i dimecres, a Massamagrell i Guadassuar. Al trinquet Tio Pena ha caigut per sorteig la partida que enfrontarà Ferrer i Guillermo a Pablo II i Pepet. La parella de l’escaleter de Llíber arriba a la cita després d’haver sumat huit victòries en 9 partides. Només diumenge passat, en la final de la tercera ronda, els van poder véncer Marc, Víctor II i Julian, al trinquet de Xàbia.

Fins aleshores, Ferrer i Guillermo s’han mostrat com l’equip més destacat de la competició, com demostren els seus 22 punts en 9 partides. La parella no només ha mostrat instint guanyador, sinó també una gran capacitat per a resoldre partides igualades. Moltes de les seues victòries les han aconseguit per 60-50 o 60-55. El duel contra Pablo II té un precedent recent, la semifinal de la tercera ronda, el passat divendres a Sueca, on es va imposar Ferrer després d’una batalla èpica contra el seu rival de Borriol. A Massamagrell s’espera, per tant, un duel equilibrat.

La segona semifinal de la Copa 2 es disputarà dimecres a Guadassuar, on s’enfrontaran Francés i Jordi davant el trio format per Marc, Víctor II i Julian. La partida resulta de pronòstic incert ja que, malgrat que Marc té al seu favor la superioritat numèrica i l’experiència de Víctor de Meliana, Francés és un rival complicat que ja alterna amb les màximes figures de l’escala i corda professional. La partida també té un precedent recent, en les semifinals de la tercera ronda, on el trio es va imposar per 60-40 en partida disputada al trinquet Pelayo. A la Catedral van eixir a la llum les carències d’una parella davant un trio a gran nivell. A Guadassuar la història podria ser diferent.

Copa Promeses
Quant a la Copa Promeses, este dilluns s’ha celebrat a Alzira la primera semifinal, en la que Kevin, Rafa i Néstor s’han imposat amb claredat davant Martí II, Alvan i Sacha per 60-20. El trio líder de la fase regular no ha donat opcions als seus oponents, i apareix com un clar aspirant al triomf final. El rival de Kevin en la final de divendres a Bellreguard eixirà del duel que disputen este dimarts (17.00 hores) a Guadassuar Toni, Martí i Adrià contra Lluís de la Vega, Pablo i Naharros.