Inicio / Amateur / Reportatge / A la recerca de l’autèntica revolució de la pilota

A la recerca de l’autèntica revolució de la pilota

Una jove jugadora colpeja la pilota durant una partida de frontó a El Puig. Foto: Museu de la Pilota.

Una jove jugadora colpeja la pilota durant una partida de frontó a El Puig. Foto: Museu de la Pilota.

El saló d’actes de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE) acull este dimecres una taula redona al voltant del que s’anomena “l’autèntica revolució en la pilota valenciana”, la introducció de les dones com a públic i com a practicants de l’esport autòcton.

La iniciativa és de l’Associació de Pilotaris de la Universitat de València i se celebra amb motiu del programa ‘Març per la igualtat’.

Participaran en la taula redona Sara, jugadora de Borbotó, Ana Belén Giner, vicepresidenta de l’àrea de les dones de la Federació de Pilota Valenciana, Begoña Castillo, gerent de l’ens federatiu, Puri Mascarell, coautora del llibre ‘La revolució va de bo’ i Helena Malonda, aficionada, sòcia del Club de Pilota d’Oliva i descendent de la mítica nissaga dels Malonda, màximes figures del raspall. La llicenciada en Educació Física Fani Salvador serà la moderadora.

La xerrada començarà a les 16.30 hores i anirà seguida d’un taller de pilota valenciana, a les 18.30 hores, a càrrec de Sara, Ana Belén i Mónica, de Borbotó. Per finalitzar la vesprada, a les 20.30 hores hi haurà cata de productes típics valencians.

dona i pilota valenciana universitat