Inicio / Amateur / Escala i corda / TORNEIG DE MESTRES A PELAYO

TORNEIG DE MESTRES A PELAYO

El trinquet Pelayo acull des d’este dijous la sisena edició del Màsters Ciutat de València, el torneig curt més prestigiós de la temporada, en el que participaran quatre parelles amb els millors professionals de l’escala i corda del moment. El campionat va nàixer per a reunir els jugadors més destacats durant algunes jornades a Pelayo, i s’ha consolidat com una cita ineludible que cada Nadal que anima especialment les graderies de la Catedral.

La primera semifinal se celebra este dijous a les 18.30 hores. S’enfrontaran els vigents campions, Álvaro i Jesús, contra Miguel i Félix. Per a començar, el Màsters anuncia ja al 11 vegades guanyador de l’individual i vigent subcampió, Álvaro, amb Jesús, que va disputar amb ell la final de l’any passat, contra Miguel, en un gran estat de forma després de superar una greu lesió de lligaments, i Félix, un dels mitgers més incisius.

Dissabte es disputarà la segona semifinal, en la que el vigent campió individual, Soro III, el rival a batre actualment, acompanyat pel guanyador de l’última Copa Diputació, Javi, tindran en la contra Genovés II i Dani, una parella impensable fora del Màsters ja que reuneix a dos pilotaris del més alt nivell. No obstant això, el moment de forma de Genovés II permet alinear-lo amb tot un mestre com és el mitger de Benavites. La final està programada per al dissabte següent, 22 de desembre.

image

El Màsters Ciutat de València és un dels tornejos curts amb majors premis econòmics per als guanyadors. Se celebra, a més, amb les galeries prohibides amb la intenció d’augmentar l’espectacle en les lloses del trinquet. Tots aquests elements units a la immensa qualitat del cartell i a l’emblemàtica seu fan que els pilotaris consideren esta competició com una de les grans de l’any, per sota dels campionats llargs, però per sobre de la resta de tornejos curts.

Assenyalar favorits quan els cartells anuncien als huit millors en equips equilibrats al màxim pot ser una mica arriscat. Encara així, sí que es pot assenyalar que alguns dels jugadors se senten més còmodes a Pelayo que altres. D’esta forma, pel seu moment de joc i pel seu acoblament al trinquet, Soro III podria considerar-se un dels principals aspirants. També Álvaro rendeix a un gran nivell en la Catedral. La resta tractaran de donar la campanada i trobar la inspiració per a convertir-se en mestres de la pilota valenciana.

Nadal. Amb l’arribada del Nadal, alguns trinquets preparen cites especials i tornejos que serviran per a incrementar sensiblement la intensitat de les partides. El primer en arribar serà el Trofeu Nadal de Sueca, a partir del pròxim divendres. En la primera semifinal, Pedro, Pere i Monrabal s’enfrontaran a Adrián I, Nacho i Tomàs II. La segona eliminatòria arribarà el divendres 21, amb Santi II, Jesús i Carlos II contra Pablo, Raúl i Herrera. Els dos vencedors barallaran pel títol el dia 28 .

També tindrà el seu torneig nadalenc el trinquet Vicent Pérez Devesa de Benidorm, que arrancarà el dia 21 amb Rodrigo, Tato i Hèctor contra Puchol II, Santi i Tomàs II. El 28, segona semifinal amb Miguel i Félix contra Genovés II i Dani, i per a tancar, la gran final, el divendres següent 4 de gener.

Frontó al Puig. El frontó del Puig anuncia diumenge que ve la reedició de la final del Trofeu Diputació de València, que van disputar el passat mes de setembre Álvaro i Jesús contra Puchol II i Montesa, però es va suspendre per lesió d’Álvaro amb 11-17. El xoc arrancarà a les 11.30 hores. Divendres, els protagonistes de la partida triaran el material per a la mateixa.