Inicio / Amateur / Reportatge / L’EXPEDICIÓ TORNA A CASA

L’EXPEDICIÓ TORNA A CASA

Encara que ha hagut de ser al novembre per motius d’agenda dels pilotaris participants, la Casa Regional Valenciana de París ha celebrat aquest cap de setmana la commemoració del 9 d’Octubre. L’acte principal va tornar a ser una partida de pilota a mà en la disciplina de trinquet francès. En aquesta cita és habitual que es desplacen fins a la capital gal·la els millors pilotaris i un bon nombre d’autoritats.

En l’aspecte esportiu, els valencians de París han pogut gaudir del nou campió individual, Álvaro, que va formar parella amb el directiu de Val Net i ex primera figura, Ribera. En la contra van formar altres dos il·lustres, León i Sarasol II. Finalment es van imposar els primers pel resultat de 51 per 39 .

L’expedició va estar encapçalada pel president de la Confederació Internacional i president d’honor de la Federació de Pilota Valenciana, José Luís López, que s’ha convertit en un fix de les últimes edicions. Per al mecenes de la pilota, esdeveniments com el del passat cap de setmana “són un exemple que malgrat la distància es pot mantenir viu el sentiment valencià. Per a mi és un plaer que aquest esport siga l’eix central pel qual gira una celebració que és tan important per als valencians de París”, explica.

També van viatjar Juan Carlos Gómez-Pantoja i Ernesto Pascual, ambdós en representació de la Fundació Bancaixa. I és que gràcies a aquesta institució s’han pogut celebrar aquesta edició i les precedents. Gómez-Pantoja, que també és conseller d’El Mundo – Comunitat Valenciana, va destacar en el sopar de comiat del diumenge que “ha estat una satisfacció enorme descobrir que a París existeix un racó genuïnament valencià. No puc tenir més que paraules d’elogi cap als valencians de París per l’esforç que realitzen per mantenir intacta la seua identitat”, explicava.

Pel que fa a la seua representació de la Fundació Bancaixa, Gómez Pantoja va assenyalar que “vivim temps difícils i el radi d’acció de la Fundació Bancaixa es veurà reduït necessàriament. Però tenim clar que la pilota és prioritària ja que no es tracta únicament d’un esport, és un element que identifica a un poble i que a més és cultura i tradició”.

En la seua faceta com conseller d’El Mundo – Comunitat Valenciana, Gómez-Pantoja va explicar que “des del moment en el que es va crear la delegació vam tenir clar que calia identificar al periòdic amb el lloc en el que es trobava. Per aquest motiu la informació de pilota éshabitual en les nostres pàgines”, afegia.