Inicio / Amateur / Raspall / UN PAS ENDAVANT DE JOSEP I ALBERTO

UN PAS ENDAVANT DE JOSEP I ALBERTO

Josep i Alberto es van imposar davant Guille, Dorín i Leandro III en la partida corresponent a la lligueta de semifinals de la Lliga de raspall – Trofeu Diputació de València, que ahir va visitar el trinquet de Villanueva de Castellón. El duel va ser llarg i molt disputat, i va finalitzar amb 25-10. Va haver possibilitats per part del trio d’arribar a la igualada a 15, però esta no es va produir i la partida es va decantar.

El marcador atorga els tres punts al tàndem Josep-Alberto, que amb el pas de les jornades va oferint millors sensacions. La batuta en l’equip la porta el veterà Alberto, un dels millors mitgers dels últims temps, que ha trobat en el jove Josep de Xeraco a un bon company. Actualment colideren la classificació d’aquesta lligueta al costat de Waldo i Sidahmed, els grans aspirants al títol, que es decidirà el 29 de juliol en el trinquet de La Llosa de Ranes.

Les semifinals de la XVIII Lliga de raspall continuaran demà en el trinquet de Castelló de Rugat amb la trobada que enfrontarà a Waldo i Sidahmed contra Guille, Dorín i Leandro III. Waldo podria deixar sentenciat la seua pas a les semifinals en cas de sumar els tres punts, ja que seua va ser la victòria en l’estrena d’aquesta ronda, el divendres passat a Piles, contra Punxa i Canari (25-0).

Hi ha diferents factors a tenir en compte en aquesta partida, i un d’ells és el grau de recuperació al que arribe el trio de Guille, que disputarà dues partides de la màxima exigència en només 48 hores. És cert que el treball en un trio es reparteix entre un jugador més, però Waldo sempre requereix el cent per cent del contrari, i caldrà veure fins a on arriba la terna.

Autonòmic. Rafelbunyol es va proclamar campió autonòmic de raspall després de derrotar a Bicorp dissabte passat en la final celebrada a Polinyà del Xúquer (40-30). Campos, Moro, Julio i César van haver de lluitar de valent per a mantenir un ceptre que retenen des de fa quatre temporades. La representació de Bicorp, en la qual van sobresortir Mario i Víctor, va bregar fins al final, però va ser víctima en el tram decisiu de l’efectivitat de Julio, que va entrar a última hora en substitució de Campos, lesionat, i va anotar els quinces més transcendentals. En Rafelbunyol va tornar a encapçalar la victòria el pilotari d’Alcàntera de Xúquer Moro, que capitaneja un equip que està marcant una època en el raspall amateur.

També es va disputar el dissabte en el mateix carrer de Polinyà la final de juvenils, en la que Bicorp es va imposar davant Oliva per 40-20.

Raspall femení. També es van disputar aquest cap de setmana les final de l’autonòmic femení de raspall en la pista de Beniparrell, on es va tornar a posar en relleu el domini de Borbotó en aquests primers anys de la pilota femenina. L’equip format per Sara i Nieves, en el qual no va poder jugar Marta per lesió, es va imposar davant Isabel, Maria i Blanca, d’Oliva, per 30-10 .

Les jugadores van millorant amb el pas dels anys, i en cada edició s’inscriuen més dones amb millor nivell de joc. Van copar les finals d’aquest cap de setmana els clubs de Borbotó, Oliva, Beniparrell i Alzira. En segona categoria van vèncer les de l’Horta Sud, mentre que en tercera categoria també va guanyar el títol Borbotó.